Næste år bliver kong Charles kronet som konge. Nu har en anonym kilde afsløret, hvornår det kommer til at finde sted.

Britiske kong Charles skal krones næste år, og ifølge Bloomberg har en anonym kilde i den britiske regering afsløret, at det kommer til at ske den 3. juni i London. 

LÆS OGSÅ:

Ifølge kilden er man allerede i gang med at planlægge kroningen, men Buckingham Palace har ikke ønsket at kommentere på mediets oplysninger.

Da dronning Elizabeth døde den 8. september, blev kong Charles udråbt som konge af Storbritannien. En officiel ceremoni, hvor han bliver kronet, har dog ikke fundet sted, og vil altså først finde sted næste sommer. Prins Harry og Meghan vil købe nyt hus i eksklusivt område

I forbindelse med kroningen vil der ifølge Bloomberg være flere dages fejring af den nye regent. Da kong Charles vil være 74 år, når han bliver kronet, vil han være den ældste person i britisk historie, der er blevet kronet.

Det forventes dog ikke, at der vil være tale om en lige så ekstravagant og omfattende kroning, som det var tilfældet for 70 år siden, hvor hans mor, dronning Elizabeth II, blev kronet.

Dengang var der mere end 8.000 gæster fra 129 forskellige nationer til stede i Westminister Abbey. Ifølge Bloomberg er der dog nye sikkerhedsforanstaltninger, der gør, at der kun er plads til 2.000 gæster næste år.

LÆS OGSÅ: Alec Baldwin indgår forlig

Ved kroningen kommer der desuden til at være repræsentanter fra flere trosretninger og samfundsgrupper. Det sker i et forsøg på at vise, at Storbritannien er et land med stor diversitet.