Denne gang er noget helt anderledes i ‘Sommerdahl’, nu fortæller skuespillerne om, hvordan det var for dem.

I den nyligt udgivne femte sæson af serien ‘Sommerdahl’ er der blevet introduceret mange forandringer, og særligt fokus er der på karaktererne Benjamin og Laura, som nu er forældre.

De nye forældreroller giver ikke kun udfordringer for karaktererne på skærmen, men også for skuespillerne Mathias Käki og Mia Helene Højgaard, der begge er uden børn i virkeligheden.

Det skriver Newsner.

LÆS OGSÅ  56-årige Salma Hayek viser sin kavalergang i sexet neon-gul bikini

“Det var svært. Det var sindssygt svært,” indrømmede Mathias om udfordringen med at interagere med et lille barn under optagelserne, som ikke forstår, hvad der foregår omkring det. Dette tilføjer en reel kompleksitet til hans præstation, da et barn ikke kan instrueres som en voksen medspiller.

Laura Sommerdahl (Mia Helene Højgaard) i krimiserien ‘Sommerdahl’. Foto: Henrik Petit/TV 2

Mia som også har været med i Badehotellet, har tidligere haft rollen som mor på tv. I Badehotellet spiller hun stuepigen Ane, som får et barn med jazzmusikeren Jesper. Men selvom hun tidligere har indtaget rollen som mor på tv, påpeger hun, at oplevelsen denne gang var meget anderledes.

Hun beskriver det som mere “hands on” med en konstant jonglering mellem forældreskab og deres individuelle ansvar. “Sådan er det jo meget, at man møder op på set, og så siger de: ‘værsgo’, og så får man et barn stukket i hånden, og så giver man det tilbage, når man er færdig,” forklarede Mia om den skæve dynamik i forældreskabet på skærmen.

LÆS OGSÅ  Skemaet er planlagt: Uffe Holm deler stor nyhed

Mathias og Mia delte også deres personlige tanker om forældreskab i fremtiden under et pressemøde forud for sæsonens start. Mens Mia endnu ikke har konkrete planer om børn, er Mathias åben for idéen, selvom han erkender, at det kræver den rette partner at tage skridtet.

Du kan se Sommerdahl søndag på TV 2 Charlige klokken 20.40 og på TV 2 Play.