I dag skal den tiltalte i Mia-sagen for retten. Her er hvad der er blevet konkluderet under den frygtelige retssag

Opdateres…

Den 7. juni skal den tiltalte i den rystende sag om mordet på den 22-årige Mia Skadhauge Stevn for retten. Vi dækker opdateringer via. Ekstra Bladet, TV 2, B.T. og Se og Hør.

Her er hvad der bliver meldt ud om sagen:

Navneforbud ophævet. Dommerne mener ikke, at forbuddet kan krænke den tiltalte yderligere, eller bringe ham i fare. Ligesom de andre danske medier, vil vi på Hollywood.dk ikke offentliggøre mandens navn, før der er faldet dom.

Kræver livstid: Anklageren oplyser, at der nedlægges påstand om, at den tiltalte skal idømmes livstid, subsidiært forvaring.

Mias ejendele fundet i skoven: Mias nøgler, hårelastik og brystplastre i skovområdet i Hammer Bakker.

Var i Jem og Fix adskillige gange: Den tiltalte var i Jem og Fix over tre omgange. Her blev der blandt andet handlet 16 flasker kausisk soda, afløbsrens, sprit, og 16 plasticovertræksdragter.

Flere ligdele mangler: Der blev fundet resterne af et bålsted, hvor man fandt dele af en bajonetsav, samt en hel hobbykniv, en saks og andre metaldele. Obduktionen har siden vist, at der var tale om over 231 dele, men at der fortsat ikke er nok til at kunne udgøre en komplet krop: Der mangler ydre ører, næsen, samtlige indre organer fra halsen og ned, ydre kønsorganer og 3-7 halshvirvel.

Pause: Der bliver nu holdt en pause, inden den tiltalte skal give sin forklaring i retten. Den tiltalte skal afgive forklaring både i dag og i morgen.

Pausen er slut, og den tiltalte tager plads i midten

Den tiltalte taler ud, for første gang: Manden bliver bedt om at tænke tilbage på datoen, hvor forbrydelserne fandt sted. Den tiltalte fortæller, at han på daværende tidspunkt boede i Flauenskjold, og havde boet der siden december-2020. Han overtog boligen fra sin mormor, og boede der alene. Han havde ingen kæreste, og boede i ejendommen med sin hund.

Havde to profiler: Den tiltalte indrømmer at han havde to facebookprofiler: den ene med hans eget navn, og den anden under navnet “Mette Jensen”. Forklaringen lyder, ifølge den tiltalte, at han ejede to profiler, i tilfælde af at den ene var blevet blokeret.

Hans forklaring: Manden forklarer, at han kørte ind til Jomfru Ane Gade klokken tre om natten, da han var blevet informeret om at der var fest, eftersom COVID-restriktionerne var blevet ophævet. Han uddyber, at han ikke selv havde planer om at tage i byen, da han ikke gad at ‘dresse up’.

Ville ikke score damer: ‘Nej, det overvejede jeg slet ikke. Overhovedet ikke. Jeg har aldrig forsøgt at score uden forudgående kontakt (…) Jeg forsøgte heller ikke at score Mia, lyder forklaringen fra den tiltalte, da han blev spurgt ind til, om hvorvidt han var taget ind til byen for at score damer

Telefonen var slukket: Den tiltalte forklarer, at hans telefon var slukket natten forbrydelsen fandt sted. ‘Det er noget, jeg har gjort næsten altid siden start 10’erne’ fortæller den tiltalte, og uddyber at han har gjort det længe, efter en uheldig episode hvor han blev stoppet af en ‘rigtig emsig betjent’. ‘Der har aldrig været noget farligt på mine telefoner’, forklarer manden.

Taler ud om Mia: Den tiltalte bliver spurgt ind til, hvordan han tror Mia opfattede ham. ‘Min opfattelse var, at hun opfattede mig som en venlig mand’ svarer den tiltalte. Der bliver spurgt ind til, om hvorvidt han tidligere har haft sex med nogen, han har tilbudt et lift. ‘Kun en, som jeg kendte i forvejen’ lyder svaret.

Den tiltalte opdagede Mia ved et busstoppested, hvorefter han holder ind til siden. ‘Hun stod der, og jeg kunne se, at hun stod med bare arme. Jeg undrer mig over det. Jeg tænker bussen næppe kommer. Jeg tilbyder hende et lift’ lyder forklaringen fra den tiltalte. ‘Jeg ruller vinduet ned, og spørger om hun vil have et lift. Det ville hun gerne’.

Meget snakkesaglig: Selvom Mia var beruset og blundede i bilen, beskriver den tiltalte hende som værende nem at tale med.  ‘Jeg synes, at hun var meget sjov at tale med. Hun var vældig snakkesaglig. Kom med jokes og gode comeback’, siger han. ‘ forklarer han.

Kørte uden destination: Den tiltalte uddyber, at han forsøgte at få Mia adresse ud af hende, men den unge kvinde var for påvirket af alkoholen til at kunne udlevere den. Han tilbød at køre dem på McDonald’s for at hun kunne få en tænkepause, men da bilen nåede frem, havde hun ikke længere lyst til noget at spise. De kører derfor videre.

Frokostpause: Der er meldt frokostpause indtil klokken 13.00.

Pausen er slut: Den tiltalte er tilbage ved vidnesskranken.

En retstegning fra retssalen. Foto: Jesper Andkjær/Ritzau Scanpix

Hun var flirtende: ‘Jeg opfattede hende meget drilsk i tonen. Og senere hen blev hun også meget flirtende’, forklarer den tiltalte, der også fortæller at Mia havde nævnt noget om en kæreste.

Har været sergent: Den skiftende køretur førte blandt andet bilen ind til en kaserne, hvor den tiltalte forklarer, at han havde været sergent. Mia forklarer at hun studerer til sygeplejerske, hvortil han spørger om hun ikke ofte får mange kommentarer i byen. ‘Jo, mega mange klamme’. svarer Mia.

‘Jeg havde selv haft et job med uniform, hvor jeg fik mega mange kommentarer – jeg tænkte, at det fik hun muligvis også. Hun sagde ja – virkelig mange’ uddyber den tiltalte.

Ekstra Bladet har delt er virtuelt kort over, hvordan der ser ud inde i retssalen. Du kan se retssalen her: https://static.ekstrabladet.dk/redaktioneludvikling/data/interaktiv/2023-Retssal2/Retssal.html

Kørte hende ud i skoven: Anklager Mette Bendix spørger den tiltalte, hvorfor han ikke bare kørte tilbage til Aalborg, eftersom hun ikke kunne give sin adresse til manden.

‘Nu havde jeg lovet, at jeg ville køre hende hjem. Og nu ville jeg vise hende det, som jeg lige havde fortalt hende (tiltalte havde fortalt om kasernen og ville vise hende et militærområde, red.). Jeg ville vise hende noget sejt ude ved militærlejren’ lyder forklaringen fra den tiltalte, der uddyber at Mia blev flirtende under køreturen, rørte ved hans arm og sagt at han var sød.

Betjente stormer ud: Midt i retssagen styrter to retsbetjente samt to politifolk ud af salen. Sagen fortsætter dog, og den ene betjent kommer roligt ind i lokalet igen.

Lægger an på den tiltalte: Ifølge den tiltalte var der mørkt ude i Hammer Bakker, da de ankom, og derfor var der ingen øvelse. Manden beskriver i detaljer, hvordan Mia havde vendt sig 90 grader mod ham, fortalt ham at mænd i uniformer var lidt frækt, og begyndte at lægge sin hånd på hans lår.

De kørte derefter bilen mod noget lys nær Hammer Kirke.

‘Godt nok frisk’: anden uddyber i detaljerne, hvordan Mia havde kigget ham dybt i øjnene, mens hun havde placeret hånden på hans lår. Derefter var Mia, ifølge den tiltaltes udtalelse, begyndt at lyne hans bukser ned. Herefter åbnede hun op for hans bukser, hvor han selv trak underbukserne ned. Ifølge den tiltalte begyndte hun at give ham et hansjob, mens bilen stadig triller.

Derefter griner de over at ‘han ikke kunne holde længere’, og at det var længe siden at han sidst havde haft sex.

Mens forklaringen fandt sted, har den tiltalte peget på diverse destinationer på et landekort, opsat i retssalen.

Manden forklarer nu, hvordan samtalen blev drejet over på om hvorvidt der kunne ‘ske mere’. Han indrømmer at han tænker på samleje, og det var hans indtryk, at begge parter havde lyst til at fortsætte.

Pause: Der bliver holdt 10 minutters pause.

Tilbage efter pause: Den tiltalte fortsætter sin forklaring: Bilen kørte videre, hvorefter den tiltalte bakkede ind på en sidevej ved Sulsted Kirkevej. ‘Jeg så et grønt område, hvor jeg ikke ville ind med bilen for den kunne synke i, og jeg ville ikke holde midt på vejen’ uddyber han.

Anklagerne spørger om hvorvidt det var meningen, at de skulle have sex i bilen. ‘Det var ikke helt afklaret på det tidspunkt’ svarer manden, og forklarer at at der kun var to sæder i bilen, og derfor ikke plads til at kunne bevæge sig. Han mente heller ikke at de kunne have sex i skovbunden, eftersom Mia havde bare arme. Derfor skulle potentiel sex foregå stående.

‘Mia er bare klar’: Ifølge den tiltalte blev han og Mia enige om, at det mest praktiske ville være at finde læ ved et af grantræerne i nærheden. Han beskriver hvordan de begge var klar på sex, og at Mia sågar ‘kaninhoppede’ hen mod træerne. Selv forklarer han sin egen tankegang i øjeblokket som værende ‘Mia, hun er bare klar’.

Mia falder forover: I detaljer beskriver den tiltalte hvordan de gik mod grantræerne, da han pludseligt hører lyden af noget der slæber hen af jorden. I det næste øjeblik ser han Mia falde forover. Han mindes ikke om hvorvidt hun tager fra med hænderne, men at kan se at hendes hoved giver et ‘unaturligt ryk’. Først tror den tiltalte at hun laver sjov, men derefter bliver han nervøs: hun ligger fuldkommen stille.

Tasken om halsen: Ifølge den tiltalte havde Mia tidligere på ugen fået ødelagt sin taske, og hun derfor havde bundet en knude på den, så tasken var blevet kortere.

Derfor hænger tasken nu rundt om hendes hals, som en form for pengekat, forklarer manden.

‘Da hun bare ligger stille, skynder jeg mig derhen med hastige skridt. Jeg begynder at spørge, om hun er kommet til skade’ forklarer manden.

Hun kommer en lille pibelyd, men kan ikke blive drejet om så siden, da tasken er strammet fuldstændig op. Ifølge manden sidder taskeremmen ikke fast i noget højt oppe, men længere nede på jorden.

Den tiltalte understreger, at Mia fortsat er i live på dette tidspunkt i fortællingen, men at hun er omtåget.

Ringede ikke 112: Manden fortæller hvordan han havde lært førstehjælp i 2007 under hans værnepligt, og derfor gik i gang med at hjælpe Mia fri, frem for at ringe til 112.

‘Det overvejede jeg ikke, for vi var så langt væk. Og den besværede måde, hun trak vejret på, jeg ville kunne komme meget hurtigere end på sygehuset, end at få en ambulance ud’, forklarer han.

Slut: Det var det for i dag. Retssagen fortsætter igen i morgen klokken 9.

Hollywood.dk opdaterer følgende, med nye oplysninger.