Andy Rourke, basisten fra The Smiths, er død, rapporterer The Guardian.

Det er bandkammeraten Johnny Marr, der deler sin sorg på sociale medier.

“Det er med dyb sorg, at vi meddeler Andy Rourkes bortgang efter en langvarig kamp mod bugspytkirtelkræft”, skriver Johnny Marr og fortsætter:

“Han vil blive husket som en venlig og smuk sjæl af dem, der kendte ham, og som en yderst talentfuld musiker af sine fans”.

Andy Rourke blev 59 år gammel.

Andy Rourkes død markerer et stort tab for musikverdenen. Hans karakteristiske baslyd var med til at definere lyden af The Smiths og bidrog til bandets legendariske status. Han efterlader sig et eftermæle som en enestående musiker og et elsket medlem af bandet.

Johnny Marrs ord vidner om den dybe sorg, han og resten af bandet føler over at miste deres ven og kollega. Andy Rourkes talent og skønhed som menneske vil fortsætte med at blive mindet og fejret af dem, der kendte ham.

Fans verden over sørger også over tabet af Andy Rourke. Hans musikalske bidrag til The Smiths’ ikoniske sange vil for altid være en del af musikhistorien. Fra hans unikke baslinjer til hans evne til at skabe stemningsfulde og følelsesladede toner, har han sat sit præg på utallige lytteres hjerter.