Kong Charles er meget taknemlig for personalets hjælp.

En særlig privat begivenhed for ansatte ved The London Clinic blev afholdt på Clarence House i London tirsdag aften.

Tidligere på dagen havde Charles besøgt kræftpatienter på University College Hospital Macmillan Cancer Centre, hvor han fortsatte med sine officielle opgaver efter sin egen kræftdiagnose og behandling. Før aftenens arrangement fik han behandling, og han kommenterede, “Jeg skal have min behandling her til eftermiddag også.”

Det skriver HELLO!

LÆS OGSÅ  Kong Charles indfører forbud: Nu må det ikke længere spises

Til trods for sin situation var kongen i godt humør under besøget, hvor han sammen med sin hustru engagerede sig med både medicinsk personale og patienter. Under et følelsesladet øjeblik holdt han hænderne på nogle af kræftpatienterne, mens han lyttede til deres personlige historier. I en samtale erkendte han, at det var et chok at modtage hans egen diagnose.

En patient, som var i gang med kemoterapi, spurgte til hans helbred, hvortil Charles svarede: “Ikke så dårligt. Det er altid lidt af et chok, ikke sandt, når de fortæller dig det?” På et spørgsmål om hvordan han havde det, svarede han: “Jeg har det fint, tak, ikke så dårligt.”

Det er planlagt, at kongen vil modtage yderligere behandling senere. Dette besøg markerede starten på en serie af offentlige aktiviteter, som han vil påtage sig efter at have oplevet en positiv reaktion på sin behandling.

I februar blev det annonceret, at både kongen og Prinsesse Kate havde været indlagt på The London Clinic. I begge tilfælde var der tale om operationer for tilstande, der ikke oprindeligt blev antaget at være kræft, men som senere blev diagnosticeret som maligne.

LÆS OGSÅ  Prinsesse Diana fik nok: Smækkede Harry, da han blev ved

Buckingham Palace udsendte en erklæring, der sagde: “Under kongens nylige hospitalsprocedure for en benign prostataforstørrelse blev et separat bekymrende problem identificeret. Efterfølgende tests har afsløret en form for kræft. Hans Majestæt har nu påbegyndt en række regelmæssige behandlinger og er blevet rådet til at begrænse offentlig interaktion. Han vil fortsat varetage statslige forpligtelser og officielt papirarbejde.”

Erklæringen tilføjede, at “Kongen er taknemmelig for sit medicinske teams hurtige indsats, som blev muliggjort gennem hans seneste hospitalsprocedure.”