Nu kan du komme helt tæt på Ulla Terkelsen.

Ulla Terkelsen, en af Danmarks mest prominente journalister, har haft en bemærkelsesværdig karriere, der strækker sig over flere årtier og kontinenter. Hun startede sin journalistiske rejse i 1967, hvor hun arbejdede som journalist og korrespondent i København, London og Washington for Danmarks Radio. Hendes reportager og dybdegående dækning gav hende et solidt fundament i journalistikkens verden.

Fra årtusindskiftet og frem til 2009 var Terkelsen baseret i London som international korrespondent for TV 2. Hendes arbejde bragte hende til Kabul, Afghanistan, hvor hun vekslede om at lede TV 2’s kontor med kollegerne Simi Jan og Rasmus Tantholdt. Ulla Terkelsen fortsatte med at dække betydningsfulde internationale hændelser fra sin base i Paris, herunder terrorangrebene i 2015.

LÆS OGSÅ  'Friends'-stjernen kan stadig: Jennifer Aniston smider tøjet - og internettet går amok

Hun rapporterer regelmæssigt fra vigtige europæiske nationer som Storbritannien, Tyskland og Italien og fungerer også som kommentator ved kongelige begivenheder både i Danmark og internationalt.

Den 15. maj fylder Ulla Terkelsen 80 år, og i den forbindelse går TV 2 helt tæt på hende. For hvordan er Ulla blevet Ulla? Det spørger Rasmus Tantholdt om.

Det er der kommet programmet ’80 år som Ulla Terkelsen’ ud af.

“Ulla Terkelsen fylder 80 år. Sammen med Rasmus Tantholdt ser hun tilbage på sit liv og lange karriere, hvor hun har rapporteret fra verdens krigszoner, præsidentvalg og kongelige begivenheder – og hun har ingen planer om at stoppe. Rasmus spørger, hvordan Ulla er blevet Ulla,” skriver TV 2 om programmet.

LÆS OGSÅ  Kendisser afslører: Kede af ikke at blive tilbudt 'Vild med dans'

Udover sin imponerende karriere har Terkelsen modtaget adskillige udmærkelser for sit arbejde, herunder Publicistprisen i 2007. Hun er desuden ridder af Dannebrog, hvilket understreger hendes betydelige bidrag til dansk journalistik.

Privat var hun partner med Jørgen Grunnet indtil hans død i 2009, og hun er en fast del af panelet i Michael Meyerheims tv-program “Spørg Charlie”.

Programmet sendes på TV 2 og TV 2 Play den 15. maj.