Jørgen Olsen, den ene halvdel af Brødrene Olsen, mindes sin bror Niels “Noller” Olsen med rørende ord i podcasten ‘Du kender typen’.

Brødrene Olsen debuterede i Melodi Grand Prix i 1978 med sangen “San Fransisco” og gik hele vejen til sejr i Eurovision i 2000 med “Fly on the Wings of Love”. De spillede sammen i imponerende 47 år.

De seneste år har dog budt på alvorlige helbredsudfordringer for Noller. Han overvandt både en hjerneblødning og senere kræft i hjernen, men hans helbred tillod ikke længere, at han kunne optræde sammen med sin bror.

I podcasten deler Jørgen Olsen sine følelser om denne svære tid.

Da værten nævner Noller, bliver Jørgen Olsen tydeligt berørt: “Jeg vil faktisk rigtig gerne fortælle om det. Der er jo kraftedeme mange – er du sindssyg,” udtaler han efter en pause.

På trods af at han ikke længere kan dele scenen med sin bror, fortsætter Jørgen Olsen sin musikalske karriere. Med 73 år på bagen er han stadig passioneret: “En maler holder da heller ikke op med at male. Jeg synes ikke alder på den måde skal give dig nogen begrænsninger,” siger han i podcasten.

Ifølge SE & HØR arbejder Jørgen Olsen nu på at opnå succes i Tyskland, hvor han har indspillet “Lights of Freedom” i samarbejde med en tysksyngende kvinde.