James Earl Jones er manden bag en af de mest ikoniske stemmer i filmhistorien. Det er nemlig ham, der ligger stemme til ‘Star Wars’-skurken Darth Vader.

Langt de fleste kender den karakteristiske stemme, der gemmer sig under Darth Vaders hjelm. Det er en stemme, som den i dag 91-årige James Earl Jones har indtalt, siden filmen ‘Star Wars: A New Hope’ udkom i 1977.

LÆS OGSÅ: Sylvester Stallone har fundet sammen med konen ingen

Nu har han dog meldt ud, at det er slut. Ifølge CNN skyldes det, at han ønsker at trække sig tilbage fra rollen som Darth Vader, som har fulgt ham i mange år.

At han trækker sig, betyder dog ikke, at det er det sidste, vi har set til Darth Vader. Ifølge Vanity Fair er der allerede indgået en aftale om at genskabe hans stemme med kunstig intelligens.

Det er det ukrainske firma ReSpeecher, der får denne opgave. Det sker efter aftale med James Earl Jones, der har underskrevet en aftale, der giver Lucasfilm mulighed for at bruge hans stemme i fremtiden.

Dette vil blive gjort muligt, ved at bruge små bidder af Jones’ stemme, der stammer fra ældre optagelser, som via kunstig intelligens danner fundamentet for ny dialog.

LÆS OGSÅ: Alec Baldwin er blevet far igen

Det er noget, Lucasfilm tidligere har haft succes med. ReSpeecher har nemlig tidligere hjulpet dem med at genskabe unge Luke Skywalkers stemme i ‘The Book of Boba Fett’, der kan streames på Disney+.