Har du nogensinde undret dig…

Hvor ligger Hollywood?
– Hvorfor har man bygget et Hollywood skilt?
– Hvorfor er Hollywood så berømt?

Kan du godt lide film? Hvad med tv-shows? Selvfølgelig kan du det! Og det er derfor, du måske siger: “Hurra for Hollywood!” Når alt kommer til alt, er mange af de største film og tv-serier produceret der.

Hvor ligger Hollywood? Det ligger nordvest for downtown Los Angeles, Californien. Dette område har længe været hjemsted for filmstjerner og filmselskaber. Når folk tænker ​​den amerikanske underholdningsindustri, så er det første de tænker på Hollywood.

I dag er den amerikanske underholdningsindustri spredt ud over hele det sydlige Californien. Det er endda i andre dele af landet, som New York City. Hollywood er dog stadig en vigtig del af branchen. Det er hjemsted for mange filmselskaber og andre brancherelateret virksomheder.

Hvor kommer navnet “Hollywood” fra? Det var H.J. Whitleys idé. Han købte et stykke jord på 480 hektar i 1880’erne. Whitley’s ønskede at bygge en storby på grunden og han blev senere kendt som “Hollywoods Fader”.

Amerikansk filmproduktion startede ikke i Hollywood. I 1920 var Hollywood dog verdensberømt som hjertet af U.S.A. filmindustrien. I de efterfølgende årtier begyndte tv-selskaber og musik-selskaber også at kalde Hollywood for deres hjem.

Et af de mest berømte vartegn i Hollywood er det berømte Hollywood-skilt. Skiltet står på sydsiden af ​​Mount Lee i Griffith Park. Det staver “HOLLYWOOD” med bogstaver, der er 14 meter høje og strækker sig over 106 meter i bredden.

Det barske og stejle terræn i området giver skiltet sit unikke bølgede udseende. Oprindeligt stod der “HOLLYWOODLAND.” Det blev bygget i 1923 for at markere et nyt boligbyggeri ved samme navn.

Det oprindelige skilt var dækket af over 4.000 pærer. Det var aldrig meningen, at det skulle står der i mere end et år eller to. Men da Hollywood skabte sig et navn, blev skiltet også berømt. Som følge heraf blev det aldrig fjernet.

Med tiden fik skiltet en del skader og var i dårlig stand. I 1949 overtog byen Los Angeles ansvaret for skiltet og “LAND” blev fjernet, ligesom pærerne.

I 1978 blev hele skiltet udskiftet med bogstaver af stål. Ni donorer gav hver over $27.000 for at finansiere restaureringsprojektet på $250.000. Den nye udgave af skiltet blev indviet den 14. november 1978 – 75-årsdagen for Hollywood.

Skiltet blev opdateret igen i 2013, da det fyldte 90 år. I dag besøges den af ​​millioner af mennesker hvert år. Har du nogensinde været i Hollywood? Har du set det berømte skilt? Mange anser det stadig for at være det ultimative symbol på den amerikanske filmindustri!