Annoncørbetalt indhold

Global opvarmning, plastik i havene, skovrydning, ressourcemangel. Der findes mange måder at ødelægge vores planet på. Men heldigvis findes der endnu flere måder, vi kan genoprette den på. Og det er ikke længere kun dem med magt og penge, der kan skabe ændringer. Vi kan alle være med til at gøre en forskel. Lige fra de valg vi tager, til det tøj vi bærer. Man kan næsten sige, at der ikke længere findes nogen undskyldning for ikke at gøre noget.

Forbruget er voldsommere end nogensinde før

Lige siden starten af 1900-tallet er forbruget steget voldsomt. Vi har fået flere penge mellem hænderne, hvilket har påvirket vores valg omkring mange ting. Når noget ikke virker, smider vi det ud og køber noget nyt. Nogle når ikke engang at bruge deres ting længe nok til, at de behøver købe nyt. Netop her kommer tøj ind i billedet. 

Vi har selvfølgelig alle brug for tøj, men behøver vi virkelig have det nyeste af det nye? Behøver vi have det, bare fordi de trender på de sociale medier? Behøver vi overhovedet mere tøj, eller er der nok i skabet?

Køb miljøvenligt tøj i bambus

Heldigvis bliver det mere og mere moderne at købe brugt tøj, men der er stadig mennesker, der helst går udenom. De vil ikke have tøj, som en anden har båret og svedt i. Deres tøj skal være nyt og dufte friskt. Er du en af dem, der helst vil købe nyt, så skulle du måske tage at overveje at købe miljøvenligt tøj.

Det miljøvenlige tøj er lavet af bambus. Men kradser det ikke helt vildt, tænker du sikkert. Nej, det er lige så behageligt, hvis ikke mere, som en bluse i bomuld. Bambussen undergår en hel speciel behandling, hvor vandet trækkes ud og fibrene flås, indtil det ligner en slags vat. Fibrene redes og mases sammen til stof og kan derefter bruges på samme måde som alt andet stof.

Bambus i syden vokser omkring 30 centimeter i døgnet, hvilket gør dem ekstremt bæredygtige. Det betyder, at der altid vil være ressourcer nok, så længe at producenterne kun tager, hvad de skal bruge. 

Vi kan alle hjælpe planeten et klædeskab ad gangen.