Nu indtager Helle Thorning-Schmidt en vigtig rolle.

Helle Thorning-Schmidt, Danmarks første kvindelige statsminister og i ti år leder af Socialdemokratiet, er blevet udnævnt til beskytter ved Asian University for Women (AUW) i Bangladesh.

Thorning-Schmidt har også tjent som administrerende direktør for Save the Children International og fortsætter med at varetage en række vigtige bestyrelses- og rådgivende roller, herunder som medformand for Facebooks Tilsynsråd, der behandler komplekse spørgsmål relateret til ytringsfrihed.

LÆS OGSÅ  Madonna flasher numsen på live tv

Det oplyser Asian University for Women i en pressemeddelelse.

Asian University for Women (https://asian-university.org), som blev medstiftet i 2008 af en anden fremtrædende dansk politisk leder, den afdøde miljøminister Lone Dybkjær, har opnået bred anerkendelse og støtte i Danmark.

Lone Dybkjær-fonden blev specifikt etableret under ledelse af fru Dybkjærs ægtemand, Poul Nyrup Rasmussen – der var Danmarks statsminister i tre perioder.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen deltog i Asian University for Womens årlige dimission i 2023 i Chittagong, Bangladesh, og fremhævede vigtigheden af kvinders uddannelse og empowerment som en menneskeret og som et middel til at tackle globale udfordringer, hvilket han betegnede som “det vigtigste møde” han nogensinde havde deltaget i.

Foto: Asian University for Women

Statsminister Thorning-Schmidt sagde: “Jeg er begejstret for at slutte mig til Asian University for Women som beskytter. Ingen andre universiteter i verden gør det, AUW gør – de søger proaktivt gennem mange kreative metoder at nå de mest marginaliserede unge piger i verden, forberede dem til universitetsuddannelse, og uddanne dem som ekstraordinært velafbalancerede og dygtige unge kvinder, som har en stærk beslutsomhed om at vie deres liv til at bekæmpe uretfærdighed og underudvikling. Nelson Mandela var min helt som barn – og disse unge kvinder, som trods alle tænkelige forhindringer stadig insisterer på at skabe en ny verden, har også vundet min beundring. Jeg ser frem til at støtte AUWs mission på enhver måde jeg kan.”

LÆS OGSÅ  Lene Beier advarer: "Så er den gal igen"

Statsminister Rasmussen udtalte: “Jeg er enormt glad for, at min ven, statsminister Helle Thorning Schmidt, slutter sig til AUW som beskytter. Hun brød mange ‘glaslofter’ og drev væsentlige forandringer frem gennem sin skarpe intellekt og passion for en mere retfærdig verden. På et personligt plan er det sådan, at min afdøde hustru Lone Dybkjær (som AUWs danske fond er opkaldt efter) tjente i Europaparlamentet sammen med Helle samt Helles afdøde svigermor, baronesse Kinnock of Holyhead, på samme tid.”

Statsminister Helle Thorning-Schmidts opvågnen til de store sociale spørgsmål begyndte i en tidlig alder: som teenager i Danmark blev hun allerede frastødt af grusomheden og absurditeten i apartheid i Sydafrika. Som statsminister for Danmark medførte hun en betydelig stigning i dansk støtte til uddannelse. Hun bemærkede dengang: “…vi må ikke glemme sårbare børn, der lever i usikre områder, børn i skrøbelige situationer. Deres ret til uddannelse er ekstremt vigtig.” Som CEO for Save the Children International har hun især talt for beskyttelse af de sårbare i Syrien, Yemen og Rohingyaerne fra Rakhinestaten i Burma.

LÆS OGSÅ  Christopher taler ud om hård periode: Et kæmpe savn