Hawkwinds-guitaristen er død i en alder af 77 år.

Grundlæggeren af det legendariske space rockband døde fredeligt i sit eget hjem, den 17. marts efter kort tids sygdom.

Bandkammeraten Dave Brock – som var med til at stifte bandet, der oprindeligt hed ‘Group X’, i 1969 – delte den tragiske nyhed i et rørende Facebook-opslag, da han reflekterede over deres gode stunder og minder sammen.

Mick Slattery blev 77 år.

Han specificerede ikke, hvilken sygdom Slattery havde lidt af. 

Slattery og Brock dannede Hawkwind i Ladbroke Grove, London, og rekrutterede bassist John Harrison, trommeslager Terry Ollis og keyboardspiller Michael ‘Dik Mik’ Davies.

De er bedst kendt for deres sang Silver Machine, som blev nummer tre i Storbritanniens hitsingle i 1972 og scorede yderligere hitsingler med Urban Guerrilla og Shot Down in the Night. 

Hawkwind har haft en konstant roterende liste af bandmedlemmer, hvor 42 musikere har optrådt som en del af line-up’et i de fem årtier, der er gået siden dannelsen. 

Brock, 81, annoncerede sin bandkammerats død i et Facebook-opslag, der lød: “Vi er kede af at dele den triste nyhed om, at vores gamle ven og Hawkwind-stiftermedlem, Mick Slattery døde fredeligt i hjemmet i går, St. Patrick’s Day, 17. marts 2023, 77 år gammel, efter kort tids sygdom.’

Han fortsatte: “Mig og Mick spillede sammen i et band kaldet Famous Cure i 1967, hvor de turnerede i Holland, før de fortsatte med at danne Hawkwind i 1969.

‘ Jeg har masser af gode minder fra vores yngre dage, hvor jeg legede sammen i Holland og hang ud i Richmond på L’Auberge Cafe og Eel Pie Island. 

‘I slutningen af ​​60’erne øvede vi i min lejlighed ovenpå i Putney og også i kælderen i Bob Kerrs musikbutik i Gwalior Road, hvor vi spillede høj musik, til stor irritation for vores naboer. Flyv fri gammel ven.’

Tv-vært Matthew Wright var hurtig til at dele sine kondolencer og skrev: ‘Havde den store fornøjelse at trykke Micks hånd, da han kom backstage i London Astoria, tror jeg.

“Godt at se glimtet i hans øjne. RIP Mick og kondolencer til hans familie og mange venner x’