Nu fortæller hun om den lange og hårde kamp.

Gennem de seneste år er mental sundhed i stigende grad blevet et centralt tema i både medier og personlige samtaler, træder flere frem og deler deres personlige erfaringer. 

Et eksempel på denne tendens fandt sted under et afsnit af TV 2-serien ‘Bachelorette’, hvor Lissa Paustian åbnede op om sin langvarige kamp med angst. 

LÆS OGSÅ  Først var det DR-profil - nu er det Adam Prices tur

Det skriver HER&NU.

Den 29-årige bachelorette har i løbet af et årti navigeret i landskabet af psykisk sårbarhed, hvilket begyndte i hendes sene teenageår. Lissa fortalte under en date med Daniel Vadsholt, en anden deltager i programmet, om sine udfordringer og hvordan de har påvirket hendes hverdagsliv og sociale interaktioner.

Lissa delte, at hendes angst først manifestere sig, da hun var omkring 18-19 år gammel, og siden har den været en konstant udfordring. Hun har været igennem flere behandlingsforløb og er nu på en stabil medicinering, som hjælper med at holde angsten i skak. På trods af denne støtte oplever hun stadig perioder, hvor angsten blusser op, især under stress.

Hendes måde at håndtere disse perioder på er ved at trække sig tilbage fra sociale sammenhænge og fokusere på sit arbejde samt tiden med sin hund. Disse pauser giver hende rum til at genopfinde sig selv og vende stærkt tilbage til sit sociale liv.

LÆS OGSÅ  Dennis Knudsen har fået 'nyt' ansigt: Se videoen her

Ud over de daglige udfordringer med angst, beskriver Lissa også de søvnproblemer og myldretanker, der ofte følger med tilstanden. Hendes åbenhed på daten var ikke planlagt, men blev inspireret af Daniel Vadsholts egen villighed til at dele sine erfaringer med angst. Dette skabte et rum, hvor hun følte sig sikker nok til også at åbne op.

Lissas beslutning om at tale åbent om hendes psykiske sundhed på nationalt tv er et tegn på mod og en invitation til andre, der måske kæmper i det skjulte, til at søge hjælp og åbne op om deres egne kampe.

Programmet ‘Bachelorette’ sendes på TV 2 Echo og TV 2 PLAY tirsdag, onsdag og torsdag.