Gudmundur Gudmunsson er færdig.

En noget overraskende melding ramte tirsdag håndboldverdenen.

Den islandske landstræner – og tidligere danske landstræner – Gudmundur Gudmundsson stopper nemlig med øjeblikkelig virkning på det islandske håndboldlandshold.

Det skriver det islandske håndboldforbund, HSI, i en pressemeddelelse.

“HSI og Gudmundur Gudmundsson er blevet enige om, at Gudmundsson stopper som landstræner. Begge parter er enige i beslutningen, og der er ingen grund til at komme med yderligere kommentarer,” skriver forbundet.

HSÍ og Gudmundur Gudmundsson er nået til enighed om Gudmundurs pensionering som herrelandsholdstræner.

Nyheden kommer i kølvandet på en skuffende slutrunde, hvor Island, der plejer at være en stor håndboldnation, måtte tage til takke med en skuffende 12.-plads.

Island har ikke fundet en afløser til posten endnu, og de to assistenttrænere Gunnar Magnússon og Ágúst Jóhannsson vil derfor overtage tøjlerne, når Island møder Tjekkiet ved EM-kvalifikationskampene i marts.

Gudmundur Gudmundsson har trænet det islandske landshold i i alt 14 år. Som træner har han bragt det islandske landshold til 16 store turneringer, heraf tre olympiske lege.

Gudmundur Gudmundsson var dansk landstræner i perioden 2014-2017, hvor han i 2016 vandt OL-guld.

Derudover har han været landstræner for Island i tre perioder – 2001-2004, 2008-2012 og 2018-2023.

Her har han også opnået store resultater med holdet, for eksempel OL-sølv i 2008 og EM-bronze i 2010.

Han er også den eneste håndboldtræner i historien, der har ført to forskellige nationers landshold til finalen ved De Olympiske Lege, det islandske landshold, der vandt sølv, og det danske landshold, der blev olympiske mestre i Rio 2016.

Aftalen er i overensstemmelse med begge parter, og der er ikke behov for at kommentere dens indhold yderligere.