Rytteren i den gule trøje kan trække overskrifter, selv når han ikke sidder i sadlen

For 10 dage siden blev der taget hul på verdens største cykelløb, Tour de France, hvor den danske stjernerytter, Jonas Vingegaard, skal forsøge at forsvare sin gule trøje fra sidste år. 

Der hersker ikke nogen tvivl om, at danskeren vil forsvare sin gule trøje med næb og kløer mod sin evige rival, Tadej Pogacar.

Igen i år er det ifølge bookmakerne en vaskeægte gyser mellem danskeren og sloveneren, da de fra løbets start begge har været suveræne favoritter sammenlignet med Touren øvrige ryttere. 

Og på onsdagens etape triumferede Jonas Vingegaard ved at sætte sin rival til vægs, da han krydsede målstregen omtrent et minut før sloveneren. 

Men helt anderledes forholdt det sig, da rytterne begav sig ud på årets andet bjergslag. 

Her måtte Jonas Vingegaard sande, at have tabt afgørende sekunder i den nu pivåbne duel mellem den slovenske superstjerne og den ydmyge Glyngøre-dreng. 

Men det stopper ikke her. 

Søndag blev den danske cykelstjerne endnu engang sat til vægs af hans direkte rival Tadej Pogacar, hvor han mistede syv sekunder til rivalen.

Og der er nu for alvor lagt i kakkelovnen til en række store bjergslag, når verdens største cykelløb inden længe tager hul på endnu flere bjerge. 

Det belgiske TV har da også godt opfanget, at der inden længe løber en række afgørende etaper af stablen. 

Og i den forbindelse lagde Jonas Vingegaard vejen forbi den belgiske udgave af Aftentour, Vive le Vélo, til en uddybende snak om den drabelige duel mellem Tadej Pogacar og den danske cykelstjerne. 

Men da programmet lakkede mod enden faldt snakken pludselig på noget helt andet. 

For som et fast element i programmet, så sætter rytteren sin signatur på trøjen, som seerne kan vinde ved at sende en sms, som koster en euro. 

Og disse penge går ubetinget til kampen mod kræft. 

Værten, Vangramberen fortæller i den forbindelse, at den ydmyge Glyngøre-dreng fangede noget om en donation. 

Og her lagde Jonas Vingegaard ikke skjul på, at han også ønskede at donere. 

Kameraerne blev herefter slukket, og her gjorde den danske alvor af interessen. 

Det skriver TV 2

“Han var ikke sikker på, at det virkede med hans danske telefonnummer, så han tog sin pung op af lommen og ledte efter 1 euro. Men han havde kun 20 cent i pungen”, lyder det fra Vangramberen. 

Og den anden TV-vært benytter lejligheden til og understrege sort på hvidt, at han efterfølgende forklarede seerne, hvad der var sket. 

Han løfter også sløret for, at de har gjort det her i knap 20 år, og de har aldrig mødt en rytter, der tilbød at donere penge: 

“Vi har gjort det her i knap 20 år, og jeg har aldrig mødt en rytter, der tilbød at donere penge. At manden i den gule trøje er den første, der gør det her, er bare fantastisk”.