Det har godt nok ikke været nemt at lave børneunderholdning de seneste år.

Tilbage i november sidste år kom den pludselige udmelding fra TV 2, om at deres populære julekalender ‘Pyrus – Alletiders Julemand’ ville blive fjernet fra den planlagte sendeflade den kommende december. 

Årsagen bag skyldes, at TV 2 havde modtaget adskillige klager fra danskere, der fandt julekalenderens portrættering af minoriteter for ‘stereotype’ og ‘stødende’.

Senest er en gigantisk shitstorm gået ud over den folkekære skuespiller og underholder Mads Geertsen, der er bedst kendt under hans børneunderholdende persona Onkel Reje. 

Efter adskillige hadefulde beskeder fra den danske befolkning, har Geertsen måtte melde ud, at han har måtte sygemelde sig med stress som efterfølger af den hårde kritik.

Og nu er turen så kommet til endnu en familieunderholdende julekalender på Tv 2: seriehittet ‘Tinka og Sjælens Spejl’, skriver Se og Hør.

Nyheden bliver bragt af TV 2’s årlige public service-redegørelse.

Klagerne stammer fra en udtalelse, der finder sted i et af julekalenderens afsnit.

I en scene bliver en karakter nemlig spurgt ind til, om vedkommende er ‘normal’ eller om han ‘har en diagnose’.

Spørgsmålet faldt bestemt ikke i god jord blandt alle, skriver TV 2 i redegørelsen.

– Det førte blandt andet til en klage fra en mor, som oplyste, at hendes datter har en autisme-diagnose og var blevet ked af at høre bemærkningen (…) TV 2 Fiktion valgte i sit svar at beklage over for de børn, som måtte have følt sig ekskluderet af den pågældende replik, forklarer TV 2.

Den arrige mor var ikke den eneste der udtrykte sin frustration over replikken.

Der blev samlet modtaget 27 klager mod TV-stationen.

Det ‘skræmte’ dog ikke størstedelen af de forventningsfulde seere væk, der havde glædet sig til den tredje julekalender med Tinka, Lasse og resten af flokken.

Der var nemlig i gennemsnit  hele 917.000 danskere, der så med i alle 24 afsnit.