Nu fortæller hun om det sørgelige opkald hun modtog i Malaysia.

Hendes første tanke var “Hvorfor er jeg her?”

Sådan fortæller Nadine Østby Hajjar, om hendes tanker da opkaldet kom.

Sammen med Emilie Thygesen udgør de to ‘Rødt Hold‘ i TV 2-programmet ‘Først til verdens ende’.

Læs også: Det danske Kongehus har ikke delt noget: Nu gør Norge det

Her kæmper de om at nå først fra Japans hovedstad, Tokyo, og hele 14.000 kilometer sydpå til kontinentets modsatte ende, hvor målstregen venter på Bali i Indonesien.

Da de var nået til Malaysia fik Nadine et opkald som hun aldrig glemmer. Hendes mor ringede og fortalte hende, at hendes farmor var død.

Nadine og Emilie fra Rødt hold i Hanoi i Vietnam i ‘Først til verdens ende’. Nicolaj Niebuhr Demant / Strong Productions / TV 2

Umuligt at nå hjem til begravelsen

Nadine havde taget en helt almindelig afsked med farmoren forud for turen, for hun havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at den 79-årige kvinde ikke ville være der, når hun kom hjem.

Men det var desværre sådan det blev.

Nadine beskriver farmoren som en ung sjæl og som hendes bedste veninde.

“Hun var en ung sjæl. Måske fordi hun ikke havde brugt så meget tid på sig selv i løbet sit liv, så var hun på sine gamle dage klar på at lave alle mulige sjove ting: tage ud at spise og rejse. Hun var rigtig frisk i det,” fortæller hun.

Farmoren var faldet og havde slået sig, og mens en stue blev gjort klar til hende på hospitalet døde hun. Det fortæller Nadine til TV 2.

Læs også: Alex Høgh Andersen sætter ord på hård tid: Én ting reddede ham

Nadines farmor fik en muslimsk begravelse, og her begraves den døde så hurtigt som muligt efter at være gået bort. Derfor var det også fysisk umuligt for Nadine at nå med. Da Nadine modtog opkaldet om farmorens død, var der blot et par timer til hun skulle begraves.

Hvilken betydning opkaldet har for Nadines eventyr i programmet er endnu ikke afsløret. De to veninder er enige om, at hvis Nadine ikke vil fortsætte, så stopper Emily også. Men hvilket valg Nadine træffer, er endnu ikke vist. Derfor må vi vente og se.

Du kan se ‘Først til verdens ende’ mandag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play.