Der er sikkert nogen som glæder sig lidt mere end normalt, til at det bliver tirsdag. Her er det nemlig dronning Margrethes fødselsdag – og det betyder noget helt særligt.

Dronning Margrethe nyder tydeligvis at give ligeså meget som at få.

Gratis kager lyser op på Københavns plejehjem, når Dronning Margrethe fejrer sin første fødselsdag efter abdikationen.

Fejringen, der er blevet en tradition siden coronapandemien, falder sammen med hendes 84-års fødselsdag, der i år afholdes privat på Fredensborg Slot.

Læs også: Kaos i ‘Badehotellet’: Aldrig sket før

“Vi oplever jo, at det spreder glæde og hygge, når vi kommer forbi byens plejehjem,” forklarer Erik Ellitsgaard, oldermand i Københavns Bagerlaug og indehaver af Eriks Bagere. Han understreger den positive effekt af initiativet, der er blevet en årlig begivenhed blandt byens bagere siden 2020.

“Det er en rigtig god oplevelse, og jeg tror, det er derfor, at mange bagere fortsætter med at bakke op,” tilføjer han ifølge SE & HØR.

Over 30 plejehjem i København nyder godt af denne søde tradition, hvor medaljer – en klassisk flødeskumskage – bliver leveret til pensionisterne; en praksis dronningen foreslog under pandemien for at glæde dem, der har det svært.

Læs også: Vanvittig forvandling: TV 2-stjerne viser vildt vægttab

Traditionelt ville dronningen have vinket fra Amalienborgs balkon, men de kongelige fejringer tager nye former efter tronskiftet. Selvom Dronning Margrethe har overladt regeringsansvaret til Kong Frederik, forbliver hun en aktiv del af det danske kongehus med mulighed for at træde ind som rigsforstander.

Den næste større offentlige kongelige begivenhed vil være, når Kong Frederik fylder 56 år den 26. maj, hvor han vil vise sig på Amalienborgs balkon sammen med kongefamilien.