Flere detaljer er dukket op til overfladen

Der er løbet meget vand i åen siden, siden det meste af Danmark sad og holdt vejret i øjeblikket, da 13-årige Filippa pludselig forsvandt lørdag middag, efter at hun havde gået med aviser i en lille by Kirkerup. 

Her blev en 32-årig mand blev sat i forbindelse med den forfærdelige sag – og det fik prompte danskerne til at tænke på en anden lignende sag, som også blev efterforsket af det samme politi. 

Og man kan på mange måder sige, at det skabte et vaskeægte granatchok, da politiet i da kunne berette på et pressemøde, at den 32-årige mand der er sigtet for kidnapningen af en 13-årig pige den 15. april, nu også er blevet sigtet for mordet på Emilie Meng.

Sidenhen har politiet arbejdet som en hest, men nu bliver der angiveligt sat spørgsmålstegn ved, om politiet gjorde deres arbejde godt nok, da Emilie Meng forsvandt efter en bytur den 10. juli 2016. 

Eftersigende har nye oplysninger fået Meng-familiens advokat til ikke at lægge fingre imellem. 

Hun lægger nemlig ikke skjul på, at politiet muligvis fik et spor for seks år siden, der allerede dengang kunne have koblet den 32-årige sigtede til sagen om drabet på Emilie Meng. 

Det skriver TV 2

Tilbage i 2017 løftede et vidne nemlig sløret for, at hun blot få timer efter Emilie Mengs forsvinden havde stiftet bekendtskab med en lys mellemstor bil, der holdt nær Regnemarks Bakke, hvor Emilie Meng blev fundet dræbt. 

Kvinden fortalte desuden, at bilen havde bagsmækken åben, og en mand stod med noget i hænderne og bar på noget tungt. 

Og det er der som sådan ikke så meget nyt, da den historie har bidt sig fast på danskernes læber. 

Men det stopper ikke her, da en ny historie eftersigende har set dagens lys. 

Hun mente nemlig, at hun kunne huske bogstaverne ‘BD’ i nummerpladen på den bil, som politiet havde efterlyst. 

Og den 32-årige sigtede kørte dengang i en sølvfarvet Hyundai i30, som bar rundt på nummerpladen ‘BB’. 

Men selvom det ikke er den samme bogstavskombination, så fortæller Mai-Brit Storm Thygesen, bistandsadvokat for Emilie Mengs familie, at de oplysninger gør indtryk: 

“Når jeg hører de oplysninger, I kommer med, har man jo været i stand til at få antallet af personer, der kan relatere sig til den her bil, meget længere ned, end politiet i hvert fald har meldt ud tidligere”. 

Og sidenhen har det ikke været muligt at afkode, hvad politiet konkret gjorde med de nummerpladeoplysninger, som de tilsyneladende kom i besiddelse af, kort efter Emilie Mengs forsvinden. 

Men ifølge Jens Møller, der er tidligere drabschef ved Københavns Politi og har fulgt sagen tæt, bør politiet i den givne situation have indsnævret feltet af bilejere, når man kommer i besiddelse af sådanne oplysninger. 

Og han er bestemt ikke den eneste, der undrer sig: 

“Når vi ved, at den person, man har valgt at sigte nu, har været blandt dem med et B i nummerpladen, så er det klart, at jeg løfter øjenbrynene i forhold til at gøre mig overvejelser om, hvorvidt man reelt har gjort det, man skulle. Men det kan kun politiet svare på”, lyder det fra Mai-Brit Storm Thygesen. 

I skrivende stund arbejdet politiet på højtryk i sagen, inden den 32-årige sigtedes varetægtsfængsling udløber på torsdag den 8. juni.