Den evigt elskede landstræner åbner op om en alvorlig bekymring i sit personlige liv.

Nikolaj Jacobsen har modtaget masser af ros for sin rolle som træner for herrelandsholdet i håndbold.

Og det er nemt at forstå hvorfor.

Under hans ledelse har det danske herrelandshold blandt andet præsteret at vinde tre VM-guldmedaljer og adskillige imponerende placeringer i både EM og OL.

Senest var det i januar, da Danmark besejrede Frankrig og sikrede sig en plads i historiebøgerne som den første nation nogensinde at vinde tre VM-guldmedaljer i træk.

Men alt den tid på træningsbanerne og landskampe i udlandet betyder også, at der har været mindre tid til det private liv – og især rollen som familiemand.

Dette diskuterer han selv i et interview med komikeren Christian Fuhlendorff i hans populære podcast “Hva så?!”, hvor Fuhlendorff tager på gåture med kendte danskere, og samtaleemnerne varierer stort.

Her blev Jacobsens ansvar som både landstræner for verdens bedste håndboldlandshold og far til tre børn samt ægtemand til hustruen Lenette diskuteret.

“Jeg føler, jeg har krammet mine børn og husket at sige, at jeg elsker dem,” fortæller han i podcastafsnittet og udtrykker samtidig bekymring for, om han har været til stede nok for sine børn.

“I mit tilfælde har jeg været meget væk på grund af sporten. Min ældste datter (Freja, red.) har fødselsdag i august, og jeg kan se, at ud af de 24 gange hun har haft fødselsdag, er der ikke mange, jeg har kunnet deltage i, fordi det altid falder sammen med sæsonstarten (…) På den måde har de måske savnet deres far i nogle perioder,” uddyber landstræneren.

Sammen med hustruen Lenette har parret tre børn: Freja på 24 år, Sille på 21 år og Linus på 15 år.

På trods af de mange perioder væk fra familien, indebærer Jacobsens job som træner også et lidt anderledes arbejdsskema, som han selv tror, kan være til fordel for børnene.

“Til gengæld har jeg kunnet være der på mange andre tidspunkter af dagen, hvor andre forældre normalt arbejder fra 8 til 16.”

Afsnittet kan høres alle steder, hvor du normalt kan lytte til podcasts.