Et af landets største bands nogensinde tager afsked med essentielle medlemmer.

Den 1. december markerer enden på en musikalsk æra.

Claus Asmussen og Willy Pedersen, to ikoniske figurer fra Shu-bi-duas farverige univers, siger farvel til scenen.

Det meddeler bandet selv på deres officielle Facebook-side.

Efter mange års karriere, hvor hits som “Costa Kalundborg” og “Den røde tråd” har sat Danmark i musikalsk brand, er det nu tid til et sidste farvel.

Selvom forsanger Michael Bundesen måske har stjålet rampelyset, har Claus Asmussen og Willy Pedersen været uundværlige brikker i Shu-bi-duas musikalske puslespil.

Den legendariske gruppe eksisterede fra begyndelsen af 70’erne og frem til 2011, og selv efter Shu-bi-duas officielle afslutning fortsatte musikken gennem coverbandet Shubberne.

Willy Pedersen har i de seneste fem år været en del af Shubberne og har sat sit præg på Shu-bi-dua-arven. Hans kunstneriske talent og evne til at trylle med ordene har været en afgørende del af bandets unikke lydunivers.

– Vores dejlige Willy har noget på hjerte Vi har nydt hans kærlige, yderst begavede, kunstneriske, temperamentsfyldte, gavmilde, vidunderlige selskab i de sidste 5 år. Han er en ekvilibrist med ord, og står bag ufatteligt mange pletskud i det Shu-bi-duaske univers…. Og så spiller han et Guds benådet klaver, skriver bandet i opslaget.

Willy Pedersens farvel markerer ikke kun et afslutningspunkt for en musikalsk rejse, men det er også en tilbagevenden til rødderne.

Det er på Bellevue Teatret, præcis samme sted, hvor han indledte sin karriere med Shu-bi-dua, at han nu tager et sidste farvel fra scenen.

– Den 1/12 trækker Willy sig tilbage efter mange år i showbizz… Sjovt nok fra det præcis samme Bellevue Teatret hvor han spillede sit FØRSTE show med Shu-bi-dua.