Den populære sanger Ed Sheeran har lovet at stoppe med at lave musik, hvis han bliver fundet skyldig i at have plagieret Marvin Gayes 1973-soul klassiker “Let’s Get It On”.

Det fortalte han, da han mandag vidnede ved en domstol i USA, hvor han er blevet beskyldt for at kopiere Marvin Gayes sang til sin hitsingle “Thinking Out Loud”.

“Hvis det sker, så er jeg færdig, jeg stopper,” fortalte Sheeran, da han blev spurgt om den negative påvirkning, som copyright-retssagen har haft på ham. Det skriver bl.a. mediet Daily Mail.

Hentydningen er selvfølgelig til han store musikkarriere, som han planlægger at lægge på is, hvis han skulle blive dømt for at kopiere Gayes sang.

“Jeg finder det virkelig fornærmende at vie mit hele liv til at være performer og sangskriver og så have nogen til at underminere det,” fortsatte han.

Sheeran blev sagsøgt af slægtninge til Gayes sangskriverpartner, Ed Townsend.

Townsends slægtninge hævder, at “Thinking Out Loud” bærer “slående ligheder” med “Let’s Get It On”. Tilsyneladende mener de, at lighederne er så slående, at de fandt det nødvendigt at trække Sheeran i retten.

Sheeran har hele tiden benægtet anklagerne. Mandag fortalte han i retten, at “Thinking Out Loud” er en unik sag. “Jeg ved, hvilke akkorder, jeg spiller på den guitar,” fortalte han i en ophedet diskussion med en af ​​anklagerens advokater.

Han fortalte tidligere, at “pop-sange er bygget på byggeklodser, der har været frit tilgængelige i hundredvis af år.”

Townsends slægtninge håber på at stoppe Sheerans live-optrædener med sangen, ligesom de er efter en stor pose penge.

Gayes børn vandt tidligere fem millioner dollars, de de sagsøgte Pharrell og Robin Thicke i 2015.