Én af verdens absolut største musikstjerner har mistet en vigtig person i sit liv. 

Ed Sheerans mormor, Anne ‘Nancy’ Mary Mulligan, døde d. 25. april. Det er nu ifølge Ladbible blevet bekræftet af familien. 

Nancy var udover at være et nært familiemedlem også en stor inspiration for verdensstjernen, og Ed Sheerans sang ‘Nancy Mulligan’ er faktisk inspireret af mormoren og morfarens bryllups historie.

I 2017 forklarede Ed Sheeran i et interview: “De [red. Ed Sheerans mormor og morfar] blev gift, og ingen dukkede op til brylluppet. Han [red. Ed Sheerans morfar] stjal alle guldtænderne i hans tandlægepraksis og smeltede dem om til en vielsesring, og de bar lånt tøj til brylluppet, og det hele var bare sådan ‘Romeo og Julie’-agtigt, hvilket er meget romantisk.”

“Så jeg tænkte, at jeg ville skrive en sang om det […],” forklarede Ed Sheeran dengang, og det gjorde han. 

Sangen, som kan høres nederst i artiklen, blev en stor success, og kort efter dens udgivelse gik et klip af Nancy, der lyttede til sangen for første gang, viralt. 

Om hendes barnebarns succes og berømmelse har Nancy til RTE udtalt, at han altid vil være hendes barnebarn.

“Han er præcis, som han altid har været, når han kommer på besøg,” udtalte hun. 

Nancy afgik ved døden på sit plejehjem d. 25. april. I en officiel udmelding har familien udtalt:

“Anne Mary Sheeran (née Mulligan) Craan, Craanford, Gorey, CO. Wexford. døde d. 25. april 2023 roligt i ‘Castle Gardens Nursing Home Enniscorthy’. Elsket enke efter afdøde Bill og elsket mor til Jim, Bill, Peter, Chris, John, MaryAnne, Bridget og afdøde Sally og søster til afdøde Thomas, Jim, May og Peggy.”

Sangen ‘Nancy Mulligan’, der udkom i 2017, fortæller Ed Sheerans mormor og morfars kærlighedshistorie.