Ed Sheeran er blevet sagsøgt for at have kopieret Marvin Gayes sang “Let’s Get it On”. Det er Sheerans egen sang “Thinking Out Loud”, der står for skud. Sheeran har dog afvist alle anklagerne.

Retssagen forventes at vare mindst en uge.

Den britiske sanger Ed Sheeran har måttet stå ansigt til ansigt med anklager om at have plagieret Marvin Gayes “Let’s Get it On” med sin egen hit-sang “Thinking Out Loud”.

Det er Marvin Gayes efterkommere og medforfatter, der hævder, at Ed Sheeran, Warner Music Group og Sony Music Publishing skylder dem penge. De mener, at Ed Sheeran har kopieret deres værk.

De advokater, der repræsenterer Gayes familie, kalder Sheerans brug af tekster fra den originale sang under hans koncerter for et “røgslør”, som angiveligt beviser, at han har kopieret sangen.

Sheeran nægter at have kopieret sangen. Han er af den overbevisning, at det angiveligt ville være “ret dum”, hvis han havde kopieret sangen.

Hvis en jury finder Sheeran skyldig i ophavsretskrænkelse, vil retssagen fortsætte til en anden fase for at afgøre, hvor meget han skal betale i erstatning.