Nu afslører DR store nyheder.

Musikglade danskere kan meget snart se den store musik konkurrence Eurovision løbe af stablen hos nabolandet Sverige.

I konkurrencen, hvor deltagere fra hele 37 lande er med, er Danmark traditionen tro repræsenteret af vinderen af det nationale Dansk Melodi Grand Prix, som i dette år er kunstneren SABA.

LÆS OGSÅ  ‘Vild med dans’-dommer ramt af kræft

Hun vandt konkurrencen, da den i år blev afholdt i DR Koncerthus.

Det gjorde hun foran 1800 gæster

Men netop det bliver anderledes for næste års vinder.

Det skriver DR nyheder.

For DR planlægger en markant opgradering, når Dansk Melodi Grand Prix vender tilbage i 2025. Det næste års sangkonkurrence vil blive afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning, der har plads til 15.000 tilskuere, hvilket er en væsentlig opgradering i forhold til DR Koncerthuset.

LÆS OGSÅ  Vender tilbage på skærmen på TV 2: Nu åbner Melvins mor op

“I år samlede Dansk Melodi Grand Prix flere end en million mennesker til musikfest i stuerne landet over. Jeg ser frem til, at vi igen samler folk til en festlig aften i musikkens tegn, som i 2025 bliver direkte fra Boxen i Herning,” siger Erik Struve Hansen, programansvarlig for Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision i DR, i en pressemeddelelse.

Den store begivenhed i 2025 markerer en tilbagevenden til Herning for konkurrencen, hvor Jyske Bank Boxen sidst var vært i 2022. Mellem 2023 og 2024 var konkurrencen afholdt i mindre rammer, først i Arena Næstved og derefter i DR Koncerthuset.

LÆS OGSÅ  Realitystjernen Pernille Nygaard bliver ofte udskammet

Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, der driver Jyske Bank Boxen, udtrykte glæde over, at DR igen har valgt deres venue som vært: “Det er en dejlig tillid at blive vist af vores gode og mangeårige samarbejdspartner DR, når de for syvende gang giver os mulighed for at danne rammen om deres to populære tv-shows, der samler hele Danmark.”

Ved siden af det voksnes Melodi Grand Prix vil børnenes MGP 2025 også blive afholdt i Jyske Bank Boxen, hvilket yderligere cementerer Hernings status som en vigtig scene for dansk musik.