Nu kommer der en helt ny DR-serie som inviterer seerne helt tæt på.

Ny serie hos DR giver et indblik i livet og arbejdet hos nogle af Danmarks mest magtfulde erhvervsledere. I de første programmer møder vi Mads Nipper fra Ørsted, Jacob Aarup-Andersen fra Carlsberg, Britta Korre Stenholt fra Stark Danmark, og André Rogaczewski fra Netcompany.

I den nye serie ’Topdirektørerne’ giver DR’s økonomikorrespondent Casper Schrøder et unikt indblik i, hvordan det er at sidde for bordenden med de svære beslutninger og det store ansvar som topdirektør i nogle af landets største og vigtigste virksomheder.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Læs også: For første gang i 5 år: Nu genforenes dansk pop-trio

I de første programmer møder seerne Jacob Aarup-Andersen, Andre Rogaczewski, Mads Nipper og Britta Korre Stenholt. Foto: DR

Det sker i fire tv-programmer på DRTV og DR1 og i fire podcast-episoder i DR LYD.

Hen over flere måneder har Casper Schrøder fulgt topdirektørerne hos Ørsted, Carlsberg, Stark og Netcompany, og det har givet en unik adgang på afgørende dage i topdirektørernes arbejdsliv. – Jeg håber, at programmerne bringer danskerne tættere på topdirektørerne. Erhvervslivets ledere er afgørende mennesker i samfundet, de sælger for milliarder og har ansvaret for tusinder af ansatte, men vi kender dem ikke særlig godt. Jeg vil gerne åbne et vindue ind til, hvad der egentlig foregår på øverste hylde i erhvervslivet, og hvem de mennesker er, siger Casper Schrøder.

Læs også: Dårligt nyt til Keld og Hilda Heick: Bliver ikke til noget

I programmerne stiller han blandt andet skarpt på, hvad der har formet topdirektørerne på deres vej til toppen af dansk erhvervsliv og hvordan det egentlig er at sidde deroppe på toppen med magten og ansvaret. – Selvfølgelig er topdirektørerne vidt forskellige som alle andre mennesker. Nogle elsker at træde op på en scene og inspirere medarbejderne, andre vil hellere sidde og skrive den helt rigtige strategi, siger Casper Schrøder.

Han ser dog også mange ligheder mellem de fire topdirektører: – Jeg synes også, at de har meget tilfælles. De er ikke bange for at bestemme. Og de kan godt lide, når beslutningerne bliver svære. Udfordringen tænder dem. De er i stand til at arbejde solen sort og tage enorme mængder information ind. Og så fornærmer jeg nok ikke nogen ved at sige, at de fleste af dem også har et ret veludviklet konkurrencegen. I de første fire programmer er det Mads Nipper fra Ørsted, Jacob Aarup-Andersen fra Carlsberg, Britta Korre Stenholt fra Stark Danmark, og André Rogaczewski fra Netcompany, der har åbnet døren for Casper Schrøder. Hver episode er dedikeret til en topdirektør.

Programserien kan ses fra på søndag på DRTV og første afsnit sendes klokken 21.25 på DR1 på mandag. De første episoder af podcasten kan allerede nu høres på DRLYD: Følg pengene | Vejen til toppen 1:4 – Milliardæren fra ghettoen | DR LYD