Nu kommer de forskellige ejendele på auktion.

Er du interesseret i at eje en af prinsesse Dianas kjoler? En række af hendes kjoler, inklusiv et hidtil uset design af Catherine Walker, vil snart blive sat på auktion.

Denne sommer vil Prinsessen af Wales’ berømte stil være i centrum på en auktion, der også vil fejre hendes mode.

Det skriver Daily Mail.

Eliza Scarborough har skrevet mere om, hvordan prinsesse Di med simple ændringer formåede at skabe helt nye looks.

Læs også: TV 2 bekræfter dejligt nyt: ‘Badehotellet’ er alligevel ikke helt slut

Auktionen vil fremvise flere af Dianas kendteste outfits og følger traditionen fra den historiske velgørenhedsauktion ved Christie’s i 1997. Sortimentet inkluderer alt fra cocktailkjoler til aftenskjoler, nederdele, sko og andre tilbehør.

Julien’s Auctions fra Los Angeles arrangerer en udstillingsturné med tøjet, før de endelige bud afgives på The Museum of Style Icons i Irland den 27. juni.

Blandt de udbudte items er en kjole designet af Murray Arbeid, som Diana bar to gange i 1986; ved premieren på Phantom of the Opera og en middag på Claridge’s for Kong Konstantin af Grækenland. Kjolen blev også brugt af Diana til en fotoseance med Lord Snowdon i 1997 til hendes velgørenhedsauktion og ventes at indbringe mellem $200.000 og $400.000.

Desuden vil et par lysegrønne satin aftenpumps fra Kurt Geiger, som prinsessen bar til en statsbanket i 1993, muligvis indbringe mellem $2.000 og $4.000.

En blondeaftenkjole af Victor Edelstein, som prinsessen bar i Tyskland i 1987, er vurderet til mellem $200.000 og $400.000.

En flerfarvet bredskygget hat, båret af Diana under hendes kongelige tour i Australien i 1985, forventes at kunne indbringe mellem $10.000 og $20.000.

En del af overskuddet fra auktionen vil gå til Muscular Dystrophy UK, som støtter over 110.000 briter med muskelsvind.

Læs også: Det ser du ikke på tv: Markant ændring i dette års ‘Alene i vildmarken’

Ifølge Julien’s Auctions var Diana ikke kun en prinsesse; hun havde en appel som en Hollywood-stjerne. “Hendes arv lever videre gennem de smukke kjoler og tilbehør, som fortsat fanger publikums interesse og opfordrer til nærmere undersøgelse af hendes fascinerende personlighed. Hun brød med kongelige konventioner, både gennem sine handlinger og sine modige modevalg, og efterlod et tidløst eftermæle, der går på tværs af generationer.”

Prinsesse Dianas evige stil har inspireret nye generationer af designere, herunder det franske mærke Jacquemus, hvis nyeste kollektion fejrer Diana i en moderne kontekst. Modellerne bar replikaer af Dianas berømte perlehalskæde, puffballskørter og Mary-Jane pumps.

Dianas talent for at mikse skræddersyede jakker med afslappet tøj, ternet design og store flæser er også blevet spejlet i andre designeres nye kollektioner.

Udstillingen “Prinsesse Dianas Elegance & en Kongelig Samling” åbner i Hong Kongs K11 Musea den 18. april, før den fortsætter til The Museum of Style Icons i County Kildare den 11. juni.