Jerry Springer, der er kendt i hele verden, for både at være en kontroversiel og indflydelsesrig mand, er død. Han blev 79 år, skriver TMZ.

Springer var vært for det kendte talkshow ‘The Jerry Springer Show’ i hele 27 år. Det var et helt unikt show, hvor det stort set altid gik vildt for sig.

Det hæsblæsende show var blandt andet kendt for at have gæster, der ofte endte i skænderi eller slagsmål. Desuden var det også kendt for et publikum, der ofte jublede og skreg: ‘Jerry, Jerry, Jerry, Jerry’.

En talsmand for familien har udtalt, at Jerry kæmpede med ‘kortvarig sygdom’ forud for sin død. Det er ikke blevet bekræftet af familien, hvilken sygdom, der var tale om.

TMZ skriver dog, at en kilde har afsløret, at der skulle være tale om kræft i bugspytkirtlen, hvilket han angiveligt blev diagnosticeret med for et par måneder siden. I denne uge skulle hans tilstand være blevet forværret, hvilket desværre førte til hans død.

Familiens talsmand har bekræftet, at han døde torsdag morgen, og at det foregik på fredelig vis i hans hjem i Chicago-området.

Inden han kastede sig over en karriere som tv-vært, var han politiker, hvilket han også havde fornuftig succes med, da han blev valgt til Cincinnatis byråd i 1971 og blev byens borgmester i 1977.

Det var dog først, da han lancerede sit eget talkshow i 1991, at han ble kendt i hele verden. Hans show var så populært i slutningen af 90’erne, at det endda overgik Oprah Winfrey i flere byer i USA. Den sidste udgave af showet blev sendt i 2018.

Efter sigende blev hans kræftdiagnose forværret for omtrent en måned siden, hvor han også var nødt til at stoppe med at arbejde. Indtil da havde han fungeret som vært på en lokal radiostation i Cincinnati.

Han efterlader sig sin datter Katie Springer og sin storesøster Evelyn.