Sponsoreret indlæg

Vi læser om dem hele tiden, men vi tænker aldrig, at det rammer os selv. Men så lige pludselig begynder det at klø. Kender du til det billede? I det første stykke lever man i benægtelse, og kan ikke tro, at det også har ramt en selv. Skadedyr. Inde i hjemmet. Det kan være små skadedyr, som væggelus. Men bare rolig, du er ikke den første, det er sket for. Selv de kendte oplever det, og det er ikke noget at skamme sig over. Det bedste du kan gøre er at kontakte en skadedyrsbekæmper. 

3 tegn på at du har fået skadedyr på besøg

Hvis du har fået skadedyr på besøg i huset, vil der begynde at dukke små tegn op. Men de er små, og hvis man ikke kender til dem, så kan det være svært at lægge mærke til dem. Bekæmpelse af skadedyr er ikke nogen let sag. Her kan du blive klogere på nogle af tegnene.

1. Små sorte pletter

Hvis du pludselig ser små, mørke eller sorte pletter omkring din sovemadras eller din seng, kan det være et tegn på væggelus. Mærker er typisk ekskrementer fra dyrene, og vil typisk samle sig omkring små revner eller åbninger, hvor de kan svære at få øje på. Mærker koncentrerer sig i små klumper. 

2. En ubehagelig sød duft

Hvis du pludselig kan lugte en sød lugt i dit soveværelse, kan det også være et tegn på væggelus. Det er en ubehagelig sød duft, 

3. Små mørke blodpletter på sengetøjet

Hvis der begynder at dukke små blodpletter op på dit sengetøj, kan det være væggelusene, som har været på fare i løbet af natten. Måske har du kommet til at rulle over en i løbet af natten, som så er blevet mast sammen. Desuden vil du mærke en kløen omkring dine hænder, de væggelusene typisk vil bide dig der.

Hvis du kan genkende disse tegn i dit hjem, er det vigtigt, at du handler hurtigt og kontakter en skadedyrsbekæmper. Det første skridt hen imod at komme af med skadedyrene er, at du ikke bebrejder dig selv. Det kan ske for enhver og er helt tilfældigt, hvilket hjem skadedyrene lige finder frem til. Det sker selv for de kendte.