Måske har du bemærket, at der er en forskel på kvinderne i Badehotellet fra de første to sæsoner og så de efterfølgende otte sæsoner. Nu forklares det.

Da Badehotellet for første gang rullede over skærmen var årstallet i serien 1928, og det betyder, at kvinderne her ser anderledes ud end i de efterfølgende sæsoner af Badehotellet.

I de to første sæsoner var der nemlig et særligt kropsideal, som der skulle leves op til.

Det fortæller chefkostumier Margrethe Rasmussen i Go’ Morgen Danmark ifølge HER & NU.

Læs også: Annette Heick afslører stor beslutning: “Venner og familie tager sig til hovedet”

“Serien starter i 1928. Det var dengang, der var liv og glade dage. Man var kommet godt igennem første verdenskrig, og der var en frigjorthed. Kvinderne var ligesom drengepiger. De var fladbrystede. Man klemte brysterne flade, så det gjorde jeg også på skuespillerne,” forklarer hun og fortsætter:

“Det kan godt være lidt grænseoverskridende for kvinder at få klemt brysterne så flade som muligt, men skuespillerne vænnede sig til det lidt efter lidt.”

Læs også: Kort før finale i ‘X Factor’ afsløres vildt beløb: 700.000 kroner koster det

Hun fortæller også kropsidealet med de flade bryster kom efter krigsårene forinden, hvor kvinderne begyndte at arbejde som mænd. Men da børskrakket kom i 1929 ændrede kropsidealet sig igen. Derfor er det kun i de første to sæsoner at kvinderne er klædt så de ser fladbrystede ud.

Margrethe Rasmussen forklarer at nedgangstider tit er opgangstider for tøj, og derfor ændrede det sig igen under børskrakket.

Badehotellet ruller lige nu over skærmen med den 10. sæson og nu er årstallet nået til 1946.

Du kan se Badehotellet søndag på TV 2 Play og på TV 2 kl. 20.00.