Uanset hvor i verden hun var, så skulle det overholdes – hver eneste dag.

Selv om den afdøde dronning havde et hold af private kokke til at opfylde hvert eneste kulinariske behov, var det en beskeden sandwich, hun helst ville have. 

Denne simple ret har været en fast bestanddel af den kongelige menu i over 90 år, grundet dronning Elizabeths store kærlighed til det britiske fænomen ‘afternoon tea’.

LÆS OGSÅ  Efter trist besked: Emil Midé Erichsen tvunget til at afbryde rejsen

Det skriver Mirror.

Dronning Elizabeths kærlighed til afternoon tea er blevet fremhævet mange gange af tidligere kongelige ansatte, og det er blevet beskrevet, hvordan dronningen nød både salte og søde lækkerier.

Blandt de mange sandwiches var der én, der havde en særlig plads på den kongelige tallerken. Den tidligere kok, Darren McGrady, som arbejdede for den kongelige familie i 15 år, afslørede i en YouTube-video, at dronningens yndlingssandwich under afternoon tea var marmelademadder.

“Marmelademadder blev serveret til dronningen i børneværelset som lille pige, og hun har fået dem til afternoon tea lige siden,” sagde McGrady. “Simpelt, bare brød og marmelade med lidt smør – normalt jordbærmarmelade. Vi lavede marmeladen på Balmoral Castle af de dejlige skotske jordbær fra haven.”

LÆS OGSÅ  Tragisk nyt fra Søren Østergaard: Har Parkinson

Selv om dronningen nød mange andre lækkerier, ville ingen afternoon tea være komplet uden scones. Hun fulgte den traditionelle Cornish-metode, hvor man først smører marmeladen på ens scones, før man tilføjer en klat flødeskum.

Og netop sin afternoon tea, var noget som dronning Elizabeth aldrig ville undvære.

McGrady mindes: “Hun fik altid afternoon tea, uanset hvor hun var i verden. Vi var fløjet til Australien og var på den kongelige yacht. Klokken var fem om morgenen, men for dronningen var det fem om eftermiddagen, så min første opgave var at lave scones.”

Og det hele blev selvfølgelig nydt med en dejlig dampende varm kop Earl Grey te, der fuldendte dette klassiske engelske ritual.