Denne gang bliver det ikke med den vanlige tradition.

Når Kong Frederik og Dronning Mary den 2. maj flytter ind på Fredensborg Slot, vil de blive mødt af en fornyet velkomsttradition.

Men med en ny bolig følger også nye tider – og nye prioriteter.

Fredensborg Kommune har nemlig annonceret, at det kendte fakkeltog, der har hilst kongelige velkommen siden 1988, i år bliver erstattet af en flagparade.

LÆS OGSÅ  Apanage-nyhed overrasker: Får ikke en øre

Det skriver BILLED-BLADET.

Traditionen med at bruge fakler, der har glødet i mørket til at lyse dronning Margrethes vej til slottet, tager en pause. I stedet opfordres borgere til at bringe flag til en festlig modtagelse i dagslys, der begynder kl. 17.

Kommunen har også gjort klar til at uddele flag til dem, der måtte komme uden.

“Da arrangementet begynder allerede kl. 17, hvor det er lyst, bliver Kongeparret modtaget med flag i stedet for fakler. Alle opfordres derfor til at tage flag med,” lyder det i pressemeddelelsen fra kommunen.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen udtrykker sin begejstring over at kunne fortsætte den ædle tradition med at byde kongeparret velkommen, omend i en ny form.

LÆS OGSÅ  Nu reagerer prins Harry på Taliban-kritik

“Det er en stor glæde, at vi kan fortsætte denne smukke tradition og byde vores nye Kongepar velkommen til Fredensborg. Jeg ved, at det betyder rigtig meget for borgerne, at vi på denne måde hilser på hinanden, synger sammen og ønsker alle en god sommer,” siger han.

Mens traditionens form ændres i år, er det stadig uvist, om fakkeltoget vil vende tilbage i fremtiden eller om flagene bliver en ny fast del af velkomstceremonien.