Har du problemer med at finde ro om natten? Undersøgelser viser at over halvdelen af den danske befolkning lider af søvnbesvær, så det er altså et velkendt problem hos mange.

Hvis du er en af de mange, som bruger lidt for meget tid på at vende og dreje på hovedpuden om natten, så skal du læse med her. I denne korte artikel har vi samlet 3 super gode tips, som kan give dig en bedre nattesøvn. 

1. Skift sengetøjet ud

Det virker måske underligt, at vores sengetøj kan have en betydning for nattesøvnen – men den er god nok. Et kvalitets sengesæt kan gøre underværker for din søvnkvalitet. Vores hud er særlig sensitiv, når vi lægger os til at sove og det forkerte sengesæt kan forstyrre nattesøvnen. 

Vores kroppe sveder også om natten, derfor er det vigtig at sengesættet lader fugten slippe væk fra kroppen. Dit sengesæt bør være silkeblødt, behageligt og vigtigst af alt lader huden ånde.

2. Sov med en natmaske

Hvis du ofte bliver forstyrret af lys, når du skal sove, så bør du begynde at bruge en natmaske. En natmaske hjælper dig med at mørklægge øjnene, selv hvis der er lys eller sol på værelset, hvor du skal sove. Især i sommermånederne kan nætterne blive meget lyse i Danmark, og det kan forstyrre nattesøvnen gevaldig meget.

Når det bliver mørkt for vores øjne, så sender hjernen automatisk signaler ud i kroppen, som fortæller os at det er tid til at falde til ro og lægge os til at sove.

3. Sluk for skærmen

Skærme lige inden sengetid fordrer ikke den gode søvn. Det handler ikke kun om din mobiltelefon, men også fjernsynet, iPadden eller computeren. 

Gør det til en fast aftenrutine at slukke for skærmene mindst en time inden sengetid. I denne tid kan du læse en bog, snakke med din kæreste eller samlever eller måske klare nogle praktiske opgaver i hjemmet.

Når du bruger tid væk fra skærmen, så slipper du for en masse forstyrrende stimuli. Sluk for telefonen og gem Instagram til næste morgen – så er du langt mere tilbøjelig til at falde til ro ved sengetid.