Danskerens trofaste opbakning tvivler på hans evner

Der er kostbare sekunder på spil, når dette års Tour de France bliver kørt.

Og som cykelfans verden over vidste inden den første cykel blev stillet klar, så vil dette års Tour stå og falde mellem den forsvarende Tour-vinder Jonas Vingegaard, og ærkerivalen Tadej Pogacar fra Slovenien.

Men i midtugen kunne danskerne i dén grad tage et markant forspring fra sloveneren, da han fik skabet et forspring sammen på over et minut,

Dog har det ikke slået Pogacar ud, der tydeligvis har fået blod på tanden, og kunne hente 24 sekunder torsdag, og yderligere otte sekunder søndag.

Så noget tyder på at danskeren skal kigge sig gevaldigt over skulderen det næste stykke tid, hvis han ønsker at kunne forsvare sin Tour-vindertitel. For som det ser ud nu, kan Pogacar både indhente og overhæle Vingegaard.

Bare spørg Arthur van Dongen, der er sportsdirektør i Jumbo Visma – Vingegaards cykelhold.

– Det er klart, at Pogacar er en lille smule bedre. Vi kan ikke lide at tabe tid, og det var tæt (på gårsdagens etape, red.). Han er en stor, stor favorit til klassementet og til at vinde Touren, fortæller Arthur van Dongen til DR.

Dog mener sportsdirektøren ikke, at man skal sælge skindet før bjørnen er skudt. Der er fortsat to uger tilbage af årets tour, og efter en velfortjent hviledag mandag, mener van Dorgen, at Vingegaard stadig kan forøge forspringet.

– Man kan selvfølgelig ikke lide at tabe tid til sin største konkurrent. Men der er stadig to uger, til vi rammer Paris, og meget kan ske. Vi har stadig den gule førertrøje og er stadig med i kampen, så vi bekymrer os ikke, siger han.

Dette års tiende etape på Tour de France finder sted tirsdag.