Kritikken hagler ned og den danske cykelrytter må kæmpe sig tilbage.

Danmarks helt store cykelstjerne, Tour-vinderen Jonas Vingegaard, var spået til at blive en af de helt store favoritter under etapeløbet Paris-Nice. 

Især opgøret mod den forsvarende verdensmester Tadej Pogacar har været omdrejningspunktet blandt alverdens cykelmedier.

Men desværre har den ene af de to verdensstjerner vist sig at være den dominerende rytter – og det er desværre ikke vestjyden.

Og hvis Vingegaard skulle være i tvivl, så kan han blot åbne et tilfældigt cykelmedie: det er nemlig alt der bliver snakket om, skriver Ekstra Bladet.

I gårdagens etape formåede Pogacar nemlig at slå danskeren med hele 43 sekunder – og cykelverdenen havde travlt med både at hylde slovenerens præstation, og kritisere Vingegaards mangel på samme.

“Vingegaard krydsede stregen med bøjet hoved efter at have lidt et markant nederlag – ikke kun i denne uges sammenhæng, men måske hele sæsonens mentale kamp” lyder det fra cukelmediet Cyclingnews.

Mere billedligt lød beskrivelsen fra mediet Velonews:

“Tadej Pogacar svingede hammeren og knækkede Jonas Vingegaard (…) Det er stadig for tidligt med alarmklokker, men håneret er håneret”.

I hjemlandet bliver Pogacar naturligvis hyldet af hans landsmænd, der også melder ud om Vingegaards nederlag på landevejen.

“Tadej Pogacar er i øjeblikket den ubestridte nummer et i verdenscykling” skriver slovenske Delo.

“Den slovenske stjerne var overbevisende stærkere, og ét ryk var nok til at vælte danskeren”.