En anonym kvinde har sagsøgt den tidligere professionelle bokser og anklaget ham for voldtægt ved en domstol i New York.

Mike Tyson står over for voldtægtsanklager fra en kvinde, der hævder, at hun mødte den tidligere professionelle bokser under en aften i en danseklub i New York i begyndelsen af ​​1990’erne.

I en erklæring indgivet af en anonym kvinde i New Yorks Albany County Court den 5. januar, udtaler hun: “Jeg mødte Mike Tyson i begyndelsen af ​​1990’erne på en danseklub kaldet Septembers. Min ven og jeg hang ud med ham og hans limousine chauffør. Tyson fortalte os om en fest og bad os om at deltage med ham. Min veninde skulle aflevere sin bil, og Tyson sagde, at han ville hente hende i limousinen.”

Ifølge erklæringen satte kvinden sig derefter ind i Tysons køretøj og blev angiveligt rørt af den professionelle bokser.

“Jeg sagde nej flere gange og bad ham om at stoppe, men han fortsatte med at angribe mig. Så trak han mine bukser af og voldtog mig voldsomt,” fortsætter hendes udtalelse.

Sagsøgt for 5 millioner

Retsdokumenterne tilføjer, at kvinden søger 5 millioner dollars i erstatning, der inkluderer “fysisk, psykologisk og følelsesmæssig skade.”

Retssagen blev anlagt i henhold til New Yorks Adult Survivors Act , som guvernør Kathy Hochul underskrev sidste år. 

I henhold til forordningen gives “et etårigt tilbagebliksvindue” til “overlevere fra seksuelle overgreb, der fandt sted, da de var over 18 år, for at sagsøge deres misbrugere, uanset hvornår misbruget fandt sted.”

Boksemesteren

Tyson skabte sig et navn inden for boksning efter at have holdt det ubestridte verdensmesterskab i sværvægt fra 1987 til 1990.

Hans første sejr som 20-årig gjorde ham til den yngste spiller til at bevare titlen.

Selvom han stadig er anerkendt som en af ​​de største i hans sport , har hans personlige liv været fyldt med kontroverser, herunder anklager fra hans første kone, Robin Givens , om at han var fysisk voldelig. 

Han indrømmede ærligt, at påstandene var gyldige, og fortalte Oprah Winfrey på hendes show i 2009: “Jeg har socket hende før, og hun har også socket mig før. Det var bare den slags forhold.”

Andre punkter med juridiske problemer for Tyson omfattede en voldtægtsdom i 1992, som han afsonede tre års fængsel for, bid et stykke af Evander Holyfields øre af under en omkamp i 1997, et fængselsophold i 1999 for overfald på to bilister, og igen – kortvarigt. — i 2007 for besiddelse af kokain og kørsel i påvirket tilstand.