Den kendte ‘Vild med dans’-stjerne har delt en stor hyldest til Britt Bendixen, der gik bort natten til lørdag i sidste uge.

Karina Frimodt, som de fleste kender for hendes deltagelse i ‘Vild med dans’, hvor hun har været med som professionel danser i flere sæsoner, har delt en rørende hyldest til Britt Bendixen.

Britt Bendixen sov stille ind natten til lørdag i sidste uge efter kort tids sygdom, hvilket hun havde gået stille med dørene med, hvorfor de færreste vidste, at hun var syg. Hun blev 81 år.

Hendes bisættelse kommer til at finde sted fra Holmens Kirke i København lørdag d. 4. marts kl. 14.30. Det fremgår af en dødsannonce i Politiken.

Den landskendte danseinstruktør og dommer i ‘Vild med dans’ havde stor indflydelse på mange personers liv, og en af dem, der kan skrive under på dette, er netop Karina Frimodt.

I et opslag på det sociale medie Instagram skriver hun, at det er svært for hende at sætte ord på situationen.

“Den her er en af de svære. For en uge siden fik jeg et trist opkald og først nu kan jeg lægge et opslag op. Ved slet ikke hvor jeg skal starte eller slutte, for der er så meget jeg gerne vil sætte ord på, men det er som om ord slet ikke er nok,” starter hun.

Hun fortæller også, at hun startede på Britt Bendixens danseskole Pejsegaarden som 7-årig, og at hun som 15-årig begyndte at undervise i showdance. Det greb om sig, og hun endte med at bruge rigtig mange timer på Pejsegaarden.

“Et år var jeg helt oppe og undervise 27 timer om ugen, så med egen træning både hos Britt og Niclas og undervisning, boede jeg nærmest på Pejsegården og det blev mit andet hjem i mange år,” skriver hun.

Det var også Britt Bendixen, der foreslog hende, at hun skulle tage til audition på Cirkusrevyen, hvor hun selv var koreograf. Her endte hun med at være en af de 10 piger, der blev udvalgt.

Ikke nok med det, så har Britt Bendixen også haft indirekte indflydelse på, at Karina Frimodt senere i sin karriere fik muligheden for at deltage i ‘Vild med dans’.

“Britt fik mig også til at starte med standard/latin som 11-årig (dansede jazzballet) og fandt en dansepartner til mig der havde danset i 13 år. Taknemlig for at hun gjorde det, ellers havde jeg ikke haft muligheden for at lave Vild Med Dans,” afslører hun.

I opslaget skriver hun også, at den nu afdøde danseinstruktør og -lærer var mere end dét for Karina Frimodt.

“Britt var ikke kun en danselærer eller mentor for mig, hun var meget mere end det og betød meget for mig. Du stod altid med åbne arme og spurgte ind til hvordan jeg og min familie havde det,” skriver hun, og fortsætter efterfølgende:

“Du kom altid med de fineste rosende ord i garderoben når vi holdt afdansningsbal. Du var altid meget betænksom og forstående i de perioder hvor jeg havde personlige kriser og er så taknemlig for 20 år som instruktør hos dig og Niclas.”

Til slut skriver hun, at hun har taget mange ting med sig, som hun har lært af Britt Bendixen, og at hun har svært ved at forstå, at hun ikke er her længere.