Deltagere i TV-programmet frygtede for deres liv, men Netflix benægter.

Hvis man vælger at tage en streamingserie der omhandler død, vold og tortur, og genskabe den i virkeligheden… hvor trofast skal man så være til kildematerialet?

Ifølge deltagere af den kommende genskabelse af Netflix-serien “Squid Game”, så var det alt for tæt på originalen. Det skriver the britiske medie The Sun.

Den sydkoreanske streamingserie “Squid Game” er blandt de mest succesfulde serier, streamingtjenesten nogensinde har haft, både i hjemlandet og på verdensplan. Serien omhandler en stor gruppe sydkoreanere, der får et ultimativt tilbud: deltag i en flot børnelege med livet på spil, og vinderen vil gå derfra med en gigantisk pengesum.

Så imens en ny sæson er i gang med at blive udviklet, er Netflix samtidig i gang med at lave en virkelighedstro udgave af serien: 456 håbefulde deltagere fra hele verden kæmper om en præmiesum på 3.7 millioner pund, eller det der svarer til 31.3 millioner kroner.

Serien bliver genskabt i Cardington Studios, et stort produktionsstudie og tidligere luftvåbensbase, i Bedford, England.

Men når en serie der indeholder mord med maskingevær, fald fra højder og blodige slåskampe, bliver bragt til live i virkeligheden, så skruer man vel ned for volden… eller hvad?

Ikke ifølge mange af deltagerne. Nogle har gået i dybere detaljer om legene, og deres ekstreme natur: blandt andet at de skulle stå op i flere timer i -3 frostgrader.

“Vi blev tortureret i 8 timer. VI var bare foder for dem. Man ville ikke engang behandle dyr sådan” sagde en af deltagerne.

En anden udtale sig om oplevelsen, som værende alt for ekstrem. “Jeg ved det er meningen at det skulle være hårdt, men det føltes inhumant”.

Netflix og seriens medproduktionsselskaber, The Garden og Studio Lambert, er dybt uenige om udtalelserne, og fremhæver blandt andet at der var hyppige toiletpauser samt rigelig med mad og vand.

“Alle forholdsregler og sikkerhedsforanstaltninger blev prioriteret højt, så legene var sikre” udtaler en talsmand sig.