Årets Eurovision er præget af en markant ændring, der adskiller det fra tidligere år. Selvom konkurrencen forløber som normalt med semifinaler og en stor finale, er det værtslandet, der gør årets Eurovision anderledes.

Normalt får den vindende nation fra året før æren af at arrangere den populære musikbegivenhed. Men i 2023 er det ikke tilfældet, da konkurrencen afholdes i Liverpool, Storbritannien – et land, der sidst vandt Eurovision i 1997.

Denne ændring skyldes, at sidste års vinder, Ukraine, i øjeblikket er ramt af krig. Eurovision-arrangørerne har derfor besluttet at flytte konkurrencen til Storbritannien, men med fortsat fokus på den krigsramte nation.

Efter semifinalerne tirsdag og torsdag afventer vi nu den store finale lørdag aften med 26 deltagende lande. Men Danmark er desværre ikke blandt dem, da det danske bidrag fra Riley ikke gik videre fra torsdagens semifinale.

Til trods for ændringerne forventes Eurovision-finalen at være en medrivende oplevelse, når den sendes på DR1 klokken 21.00 lørdag aften.

Du kan høre Danmarks sang herunder: