Er det kommende EM sidste gang vi ser håndboldikonet i landsholdstrøjen?

Den erfarne håndboldstjerne, Mikkel Hansen, står på tærsklen til sin tyvende slutrunde med det danske landshold, når EM i Tyskland begynder den 10. januar. På trods af hans vedvarende succes på banen, erkender Aalborg Håndbold-spilleren, at tankerne om en mulig pension fra landsholdet har fundet vej til hans sind. Det skriver DR.

I en interviewsession med DR Sporten reflekterer den 36-årige atlet åbent om udfordringerne ved at stoppe på toppen af sin karriere. Han reflekterer i interviewet over, hvor længe han kan opretholde sit høje niveau, og om motivationen og dedikationen forbliver intakt. Trods disse overvejelser er han dog fast besluttet på at “stoppe mens legen er god.”

På spørgsmålet om den kommende EM-slutrunde kunne være hans sidste, svarer Hansen, “Det kunne det nok godt være.” Han afslører dog, at han endnu ikke har konkrete planer om landsholdsstop. EM i 2026 og de kommende OL i Paris samt VM i Danmark i 2025 er alle potentielle turneringer, hvor Hansen stadig kan bidrage, men han lader spørgsmålet om sin fremtid på landsholdet forblive ubesvaret.

Med 255 landskampe og flere mesterskabstitler har Mikkel Hansen allerede sat sit præg på dansk håndbolds historie. Selvom tankerne om en forestående pension begynder at spire, er han fast besluttet på at bidrage til holdet under EM i Tyskland. Han understreger, at han stadig føler, at han har noget at tilføre holdet, og ser frem til at repræsentere sit land endnu engang.

Danmark indleder turneringen med en gruppekamp mod Tjekkiet den 11. januar. Før slutrunden deltager holdet i tre testkampe ved et Golden League-stævne på dansk grund, med kampe mod Norge, Egypten og Holland.