Hele Danmarks yndlingskok råber op om ‘fejl’ i dagligvarer – Og danskerne takker ham for hjælpen

Alt er blevet dyrere på det sidste: strøm, varme, boligmarkedet og meget mere.

Og heller ikke i dagligvarebutikkerne er der desværre penge at spare. Om du tager ned for at købe en hurtig liter mælk, pålæg til madpakken eller bleer til den lille: tallene på kvitteringen er højere end normalt.

Det sander ‘Masterchef’-vinderen Umut Sakarya, der udtrykker sin arrighed over priserne på hans Instagram-profil.

Men det er nu ikke så meget det endelige beløb, kendiskokken raser ud over, men snarere hvad man får for pengene.

‘Vild med dans’-deltageren har nemlig haft den helt store kugleramme fremme, og konstaterer at der ikke er ligeså meget kød i pakken, som der eller bliver lovet på emballagen, skriver Se og Hør.

– 40 gram ud af 400 gram er 1/10 af produktet. Dvs. der er forsvundet 13,5 kr. kød alene i den pakke, jeg har købt (…) Prøv så at gange den med 10.000 pakker. Lad os sige, der mangler for 10 kr. kød i hver pakke. Det giver en ‘gratis’ omsætning på 1000.000 kr. ud af det blå, afslører den matematisk-skarpe kok.

Han understreger dog, at han i opslaget ikke er rettet mod et specifik brand, men blot er en ‘generel kritik af industrien’.

Og det tyder på at hans gennemtænkte regnestykke er faldet i god jord hos hans 219.000 følgere, der også udtrykker deres frustration over de ‘luftige’ indpakninger.

– Tak for at du tager det op. Det er simpelthen noget griseri, lyder det blandt andet fra en følger.