Tv-værten har haft to svære graviditeter.

Nu har TV-værten fået et anderledes syn på sin egen sundhed.

For snart ti år siden blev Helle Smidstrup mor for første gang, og i 2017 blev hun mor for anden gang.

Men imens den første graviditet bød på svangerskabsforgiftning, fik Helle Smidstrup en stor blodprop under den anden graviditet.

Helle Smidstrups to graviditeter med svangerskabsforgiftning og en kæmpe blodprop har fået TV-værten til at se anderledes på sin egen sundhed.

Til trods for den store lykke som de døtre bringer Helle Smidstrup i hverdagen, har de fødsler også været en stor øjenåbner for tv-værten.

Det fortæller tv-værten Helle i et interview med Alt for Damerne.

Efter de oplevelser som tv-værten måtte gå igenne, kom sundhed til at handle om meget andet, end hvad der stod på ens badevægt.

“For mig er sundhed i dag lig med, at jeg føler mig stærk. Det har især været vigtigt for mig efter, at jeg har haft to ret voldsomme graviditeter. Under den første fik jeg svangerskabsforgiftning, og i den næste fik jeg en blodprop.”

Fordi selvom at det er fem år siden, har det haft en klar betydning for, hvordan Helle ser sin sundhed i dag.

Nu handler sundhed mere om, at hun skal være stærk og rask.

“Jeg havde pludselig lidt svært ved at trække vejret, da jeg var otte måneder henne i graviditeten med min yngste. Jeg tænkte, at det nok bare var en helt almindelig gene ved at være gravid.”

Heldigvis skulle Helle til lægen til en almindelig kontrol, og der fortalte hun, at hun havde døjet lidt med vejrtrækningsbesvær og havde ondt i det ene ben.

Det var desværre ikke gode tegn, og derfor blev hun akut indlagt.

Det viste sig, at hun havde en kæmpe blodprop i den ene lunge.

Det kom til stor forskrækkelse, at pludselig have en stor blodprop i lungen samtidig med at bære på et barn i maven.

“I dag laver jeg både yoga og cirkeltræning. Jeg går på et hold, hvor der bliver taget hensyn til kvindekroppen og til, hvad der passer bedst til den enkelte. Det betyder for eksempel, at man ikke laver mavebøjninger, når man lige har født.”

Særligt er hun begyndt at prioritere at have alene tid i hjemmet, når børnene er sendt i skole.

Som sportsvært er der heldigvis masser af mulighed for at have alene timer i hjemmet om dagen, til at få styr på hus og hjem og til at kunne styrke sin mentale sundhed.

TV-værten for TV3 Sport og Viaplay er i dag gift med René Schrøder. De fik sammen datteren Leonora i 2017, imens datteren Viola er fra et tidligere forhold.