Britt Bendixen blev landskendt som mangeårig dommer i “Vild med dans”. Natten til lørdag sov hun stille ind.

Den mangeårige ‘Vild med dans’-dommer Britt Bendixen er død.

Danseinstruktør og dommer i “Vild med dans” Britt Bendixen er død i en alder af 81 år.

Det bekræfter hendes veninde gennem mange år Piv Bernth til TV 2.

” Britt var et helt vidunderligt menneske, som vi alle sammen har været så heldige at have kendt. Vi kommer til at savne hende meget,” siger Piv Bernth.

Ifølge veninden sov Britt Bendixen stille ind natten til lørdag efter kort tids sygdom.

“Mange vil savne Britt med det lyse sind og den fordomsfrie tilgang til verden. For familien og de nærmeste venner er det et stort tab, der vil tage tid at forstå. Vi beder om ro og har ikke yderligere kommentarer.”

Ifølge TV 2 sov hun stille ind natten til lørdag efter kort tids sygdom. 

Tidligere kolleger begræder dødsfald

Britt Bendixens tidligere “Vild med dans”-kollega og mangeårige meddommer Jens Werner siger til TV 2, at han har mistet en ven, en mentor og en samtalepartner.

– Britt var fantastisk til at være der for de mennesker, hun elskede og holdt af. Det var lige meget, om det var klokken fem om natten eller klokken tre om eftermiddagen. Hun var altid klar på en snak, siger Jens Werner.

Den tidligere tv-kollega Silas Holst skriver på Instagram, at han var i chok, da han hørte, at Britt Bendixen var død.

– At verden skal undvære din livskraft og dig er ubærligt, skriver han.

Meddommeren gennem mange “Vild med dans”-sæsoner Anne Laxholm skriver til TV 2, at hun kom til at holde utroligt meget af Britt Bendixen, og at hun vil savne hende.

– Britt var en fantastisk personlighed – sprudlende, altid festlig at være sammen med og altid klar med en kvik replik i enhver situation, skriver hun.

Dansekollegaen Thomas Evers Poulsen har delt en billede af Britt Bendixen ved dommerbordet, hvor han skriver “Tak for dansen” og “Hvil i fred”.

Dommerbord holdt hende i gang

Britt Bendixen blev landskendt som mangeårig dommer i “Vild med dans”. Hun stoppede som dommer i 2021, selvom sæsonen forinden skulle have været hendes sidste.

Hun har sagt om pladsen ved dommerbordet, at den hjalp hende med at holde sig i gang.

– Jeg kan ikke mærke, om jeg er blevet ældre. Tiden flyver, når man arbejder for noget, man er glad for. Det har betydet meget for mig at være med, sagde hun til TV 2 i 2021.

I 2019 måtte Britt Bendixen give dommerpladsen til en anden, da hun skulle igennem en hjerteoperation. Operationen gik godt, og allerede året efter var hun tilbage igen.

Efterlader en søn

Foruden dommer på tv har hun været indehaver af en danseskole og været international dommer i både Paris og Wien.

I en alder af 19 år blev Britt Bendixen uddannet danselærer, men hun arbejdede som koreograf det meste af din karriere.

Hun var æresmedlem af Danmarks Sportsdanserforbund under Dansk Idrætsforbund, fordi hun var en af dem, der har fostret flest danske mestre gennem årene.

Hun udgav i 2017 selvbiografien “Et lyst sind”, hvor hun blandt andet kom ind på sit mangeårige forhold med it-projektlederen Marianne Nybo.

Britt Bendixen efterlader sig sin 50-årige søn, filminstruktør Niclas Bendixen, som hun fik sammen med den amerikanske koreograf Gene Nettles.