Værten har et vigtigt opråb til danskerne

Sidste år kunne tv-værten Ditte Haue, som danskerne kender for sit TV 2-værtskab, løfte sløret for, at hun havde fået en søn.

I den forbindelse delte hun et opslag på Instagram, som hun siden har kaldt det mest ‘nøgne og sårbare’, hun nogensinde har delt.

Her fortæller hun ikke kun om fødslens forløb, men hvorfor hun mener, at man bør tale mere om det. Alle fødsler er nemlige “rigtige” – uanset om man har født vaginalt eller ved hjælp af kejsersnit.

Det gør hun blandt andet ved at dele et billede af sig selv i spejlet, hvor man kan se hendes ar fra kejsersnittet.

“Jeg har aldrig delt noget så nøgent og sårbart som det her. Arret efter min fødsel. Det er hverken særlig pænt eller unikt. Hver fjerde mor får faktisk sådan et med sig hjem sammen med deres nyfødte,” skriver hun og fortæller om sin fødsel:

“Det gjorde ondt som bare pokker i de første dage. Men smerten forsatte i månedsvis efter. Og begyndte allerede inden, maveskindet blev skåret op. Jeg er nemlig en af dem, der under min fødsel valgte kejsersnittet. Fordi jeg hverken turde eller ville forsætte min vaginale fødsel.”

Desværre oplevede hun i tiden efter sin fødsel at blive mødt af påstande om, at hun havde mødt på en “forkert” måde, fordi hun fik hjælp i form af ovennævnte kejsersnit.

“Det er en mulighed, vi har i Danmark. Og som mange kvinder rundt om i verden kæmper for at få. Men selvom valget eksisterer, er det, som med så meget andet, teoretisk. For der findes stadig kun en rigtig måde at føde på. Det finder man ud af, når man vælger ‘den forkerte.”

Derfor har hun også valgt at tage emnet op i en kronik, som hun håber, hendes følgere vil læse.