Sammen med Ulla Terkelsen og Hans Engell går TV 2 tæt på den afgående regent i en nyproduceret dokumentar fyldt med sjældne arkivklip og personlige interviews. ’Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent’ kan ses på TV 2 Play og TV 2 fra lørdag 6. januar.

I 52 år har dronning Margrethe fulgt sin pligt som Danmarks monark og nationens faste holdepunkt. Men det var bestemt ikke noget, der lå i kortene, da den kun 31-årige kronprinsesse blev udråbt som regent på en kold januardag i 1972.

I det nye portrætprogram ’Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent’ ser vi tilbage på dronningens liv, opvækst og hendes 52 år som Danmarks regent gennem sjældne og personlige arkivklip og interviews med nogle af dem, der gennem tiden har været tættest på dronningen.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Sammen med Ulla Terkelsen og Hans Engell tegner vi et portræt af en dronning og et menneske, der altid har sat pligten forrest og igennem generationer har stået som danskernes fælles samlingspunkt.

– Jeg tror, at der er perioder, hvor folk føler sig rodløse og bange, og der kan et nationalt symbol træde frem. Det kunne dronningen. Og det gjorde dronningen, siger Ulla Terkelsen i programmet.

Ulla Terkelsen i portrætprogrammet ‘Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent). (Foto: TV 2)

Der venter et gensyn med store øjeblikke fra dronningens liv, fra hendes eget bryllup til kronprins Frederiks tale ved dronning Margrethes 80-årsfødselsdag. Vi kommer ligeledes tæt på den private og ærlige dronning, der fortæller om den svære rolle som mor og hendes blik på sine, senere, voksne sønner. Og vi kaster lys over nogle af de svære perioder, kongefamilien har været igennem med alt fra dronningens vaklende start som regent til prins Henriks død og de interne uroligheder, der har præget kongefamilien de seneste år.

– Dronningen har formået at træffe nogle vigtige beslutninger i kritiske situationer, som var gode for den kongelige familie, som var gode for kongehuset og som var gode for Danmark, siger Hans Engell i programmet.

’Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent’ får premiere på TV 2 og TV 2 Play lørdag 6. januar.

Hans Engell i portrætprogrammet ‘Dronning Margrethe 2. – 52 år som Danmarks regent). (Foto: TV 2)