Når tv-festivalen Canneseries for syvende gang hylder serier og serieskabere fra hele verden, er Danmark repræsenteret med TV 2 Echo-serien ‘Dark Horse’ med Josephine Højbjerg og Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollerne.

Spændingsdramaet ‘Dark Horse’, der kan ses på TV 2 Play, er udtaget til den prestigefyldte hovedkonkurrence ved Canneseries, hvor serier som ‘Killing Eve’, ‘Drømmeren’ og senest ‘Huset’ har været i konkurrence. Det er en stor anerkendelse for produktionsselskabet Monolit Film og ikke mindst for seriens hovedforfatter, Sara Isabella Jønsson.

– Det er en kæmpe ære, at ’Dark Horse’ er udtaget til Canneseries. Alle på holdet har lagt uendeligt meget energi og hjerteblod i det her projekt, så det er fantastisk at få denne anerkendelse, og vi er glade for, at serien får mulighed for at komme ud over landets grænser. Vi håber, at den vil resonere lige så meget hos det internationale publikum, som den har gjort hos det danske, siger manuskriptforfatter Sara Isabella Jønsson.

‘Dark Horse’ handler om 17-årige Anna og hendes mor, Eva, der under gådefulde omstændigheder flytter fra Kina tilbage til Evas danske hjemby. De har indtil nu levet et rodløst liv rundt om i verden og igennem årene udviklet en dysfunktionel symbiose, hvor Evas dominerende adfærd har gjort Anna til en pleaser over for sin mor.

Det er en gribende historie om identitet, forholdet mellem mor og datter og afhængighed – ikke kun af stoffer – men også afhængigheden mellem mennesker.

Spændingsserien er skabt af hovedforfatter Sara Isabella Jønsson samt medforfatter Mie Skjoldemose under produktionsselskabet Monolit Film. Serien er instrueret af konceptuerende instruktør Karoline Lyngbye og instruktør Katrine Brocks.

Foto: Anna (Josephine Højbjerg) og Eva (Birgitte Hjort Sørensen) i TV 2 Echo-serien ‘Dark Horse’. (Foto: Klaus Vedfelt/TV 2)

En serie, der rammer plet

‘Dark Horse’ fik premiere på TV 2 Play og TV 2 Echo søndag 21. januar og er blevet taget godt imod af både anmeldere og seere, og TV 2s Executive Producer på ‘Dark Horse’, Ann-Alicia Thunbo Illskov, forstår godt, hvorfor serien allerede er blevet set af så mange på tværs af alder og platforme:

– En af de ting, ‘Dark Horse’ virkelig lykkes med, er at skabe stærke karakterer med genkendelige tematikker, hvor både de unge og deres forældre bliver taget alvorligt. Det unge publikum stiller høje krav til det indhold, de ser, og vil gerne se noget, der er i øjenhøjde, og hvor de kan spejle sig i tematikkerne, og det får de med ‘Dark Horse’, siger Ann-Alicia Thunbo Illskov og fortsætter:

– Seriens dygtige, unge skabere har set på ungdomsgenren med helt friske øjne, og det gør, at ‘Dark Horse’ skiller sig ud. Den er ikke bare en spændende tilføjelse til TV 2s fiktionsportefølje, men også et frisk pust til udbuddet af ungdomsserier generelt, og netop derfor tror jeg, den kan klare sig godt i udlandet. Jeg er superstolt af ‘Dark Horse’ og holdet bag og krydser fingre for dem ved prisuddelingen 10. april.

Du kan læse mere om ‘Dark Horse’ på TV 2s pressesite og se alle seks afsnit lige nu på TV 2 Play. Priserne ved årets Canneseries bliver uddelt onsdag 10. april 2024.