Kongehuset har brudt aftale. Årsagen vides endnu ikke.

Hvert år ser tusindvis af spændte danskere frem til at besøge solskindsøen Bornholm – men i år er kong Frederik åbenbart ikke blandt dem.

Bornholms Regionskommune, der tidligere indgik en aftale med Kongehuset om et besøg i 2024, står nu over for en ændring i planerne.

Borgmester Jacob Trøst (K) leverede denne opdatering under et kommunalbestyrelsesmøde torsdag.

“Det er endnu ikke fastlagt, hvornår det nye kongepar vil besøge Bornholm,” forklarede han til TV 2 Bornholm.

Dette er ikke første gang, øens indbyggere har måttet udskyde deres forventninger til kongeligt besøg. Sidste år blev et lignende besøg ligeledes aflyst.

Øens borgere husker tydeligt, da dronning Margrethe var planlagt til at besøge øen under sit sommertogt med kongeskibet ‘Dannebrog’. Denne begivenhed blev dog aflyst grundet dronningens rygoperation.

Til trods for den officielle aflysning, overraskede dronningen dog øens beboere med et uventet besøg i juni til faneindvielsen hos Beredskabsstyrelsen i Rønne, hvor hun inviterede bornholmske fastboere til eftermiddagskaffe på kongeskibet.

Selvom det kongelige besøg er blevet udskudt, er håbet ikke tabt. Bornholms indbyggere ser fremad med forventning om at byde det nye kongepar velkommen i fremtiden.