Jonas Vingegaard får nu en hel etape mindre til at indhente slovenske Tadej Pogačar, der lige nu sidder i den gule trøje.

Fredagens etape i Paris-Nice skal ikke køres af rytterne alligevel. Det betyder, at der nu kun er to etaper tilbage i cykelløbet.

Beslutningen om at fjerne løbets 6. etape er blevet taget i kølvandet på, at der er væltet flere træer på ruten. Det er altså grundet sikkerhedshensyn, at man derfor har valgt at aflyse etapen helt. Sådan lyder det fra løbsorganisationen ASO i et pressemeddelelse: 

“Dette er gjort for at sikre rytternes sikkerhed og i overensstemmelse med sikkerhedsprotokollen”, skriver de.

De understreger også, at de har forsøgt at finde alternativer for, hvordan etapen ellers kunne gennemføres, men det er ikke lykkes: 

“Efter at have undersøgt flere forskellige muligheder for at ændre ruten og vente på bedre vejr i eftermiddag har vi desværre besluttet at aflyse 6. etape”, udmelder de.

Den danske cykelstjerne, Jonas Vingegaard, har altså nu kun to etaper tilbage til at indhente de 46 sekunder, som han i skrivende stund har op til Tadej Pogačar, der på nuværende tidspunkt sidder i den gule førertrøje.

De to resterende etaper i Paris-Nice har begge bjerge på programmet. Det er altså Jonas Vingegaards sidste to muligheder for at generobre den gule trøje, efter han mistede den på løbets fjerde etape.