Det årlige Royal Run-arrangement skuffer, viser tallene

De seneste fem år har Royal Run været et stort samlingspunkt blandt danskerne, siden de første par meter løb af stablen i 2018.

Det årlige løbeevent er en måde for den danske befolkning at komme ud og røre sig lidt, og måske endda have en royal som løbepartner.

Og med årene er populariteten kun gået én vej: fremad. I 2022 var der sågar 91.763 deltagere, der pudsede skoene og stillede sig klar ved startlinjen.

I år er tallet endnu engang steget, med over 93.000 deltagere ved dette års arrangement.

Men til trods for den stigende interesse i løbeturene, så er der dog ét segment der skuffer, skriver TV Midtvest.

Morten Mølholm, der er med i arrangementets styregruppe, er nemlig skuffet over den manglende interesse i Royal Run blandt de unge.

Borgerne i aldersgruppen 16 til 30 år har nemlig svært ved at trække i løbetøjet, viser arrangementets seneste tal.

– Vi har rigtig godt fat i de midaldrende og en del ældre, men vi har problemer med at tiltrække unge (…) Det er noget, som vi vil kigge på frem mod næste år. Hvordan kan vi skabe Royal Run, så det i højere grad bliver en ungdomsfolkefest? De unge er vigtige for os i fremtiden, fortæller Mølholm.

Ifølge styregruppemedlemmet har forældre intet problem med at få de helt små børn med ud og heppe ved sidelinjen, når Royal Run rammer løberuterne i Aabenraa, Herning, Nyborg, Nykøbing Falster, og København/Frederiksberg, og er derfor med til at gøre Royal Run til et familieevent. Når børnene derfor kommer i puberteten og over, har de ikke længere interesse i at tage med “de gamle” ud og løbe eller stå ved sidelinjen og heppe.

Dog er Mølholm fortsat positivt overrasket over nye løbere, der deltager i Royal Run, til trods for mangel på erfaring eller kendskab til løbeturene.

– Over en tredjedel har aldrig nogensinde deltaget i et motionsløb før. Det er ret exceptionelt, hvis man sammenligner med andre løb, siger Morten Mølholm (…) Vi har skabt en atmosfære, der gør, at folk godt ved, at det er ligegyldigt, hvordan de ser ud, mens de løber, og hvor hurtigt de løber, uddyber han.

Royal Run blev først skudt i gang i 2018, i forbindelse med Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.