Instruktør Jeanette Nordahl vender tilbage med sin anden spillefilm, kærlighedsdramaet BEGYNDELSER. På rollelisten figurerer også Johanne Louise Schmidt m.fl.

Skal vi blive i et forhold, hvis den anden bliver alvorligt syg? Hvor forpligtet er vi over for vores livsledsager og børn, når ulykken rammer?

Disse spørgsmål er udgangspunktet i instruktør Jeanette Nordahls kommende kærlighedsdrama BEGYNDELSER, som dermed bliver instruktørens anden spillefilm efter hendes anmelderroste debut mafiadramaet Kød & Blod med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen, som fik verdenspremiere ved Berlinalen i 2020. BEGYNDELSER er skrevet i samarbejde med manuskriptforfatter Rasmus Birch, og produktionsselskabet Snowglobe står bag.

Det skriver HAVE Kommunikation i en pressemeddelelse.

Læs også: Nu er det officielt: Prins Harry sender stærkt signal til kong Charles

Trine Dyrholm og David Dencik ses i hovedrollerne som ægteparret Ane og Thomas, der står midt i en skilsmisse, da Ane pludselig rammes af en blodprop, og der bliver vendt op og ned på deres livssituation.

Snowglobe har, takket være et samarbejde med FilmFyn, fået mulighed for at bringe hele produktionen til Nordfyn samt Odense og omegn med hovedlocation i Bogense. Her starter optagelserne den 29. april. Optagelserne varer indtil 13.juni, og der er biografpremiere i 2025.

Ane og Thomas står midt i en skilsmisse, men har ikke fortalt det til børnene endnu. Thomas er lige ved at flytte sammen med sin nye kæreste, da Ane pludselig rammes af en livsændrende blodprop. De beslutter at blive boende sammen, indtil Ane får det bedre, og mens hun indædt kæmper for at komme tilbage til sit gamle jeg, må de begge se en ny virkelighed i øjnene og træffe et afgørende valg for familien.

BEGYNDELSER er en livsbekræftende og rørende kærlighedsfortælling om, hvad der sker i en familie og i et parforhold, når livsbanen for et af medlemmerne pludselig ændres.

Læs også: Jonas Vingegaard og Trines luksuriøs villa: Se de vilde billeder her

Det er lykkes Snowglobe at sikre sig et drømmehold i form af Trine Dyrholm og David Dencik, som i BEGYNDELSER for første gang spiller over for hinanden siden En Soap fra 2006. I rollen som Ane ses en af de mest prisbelønnede danske skuespillere, Trine Dyrholm, der lige nu er aktuel i Birthday GirlMary and GeorgeRematch, The almond and The seahorse og har et væld af anmelderroste film bag sig, senest Margrete Den Første (2021), Erna i krig (2020) og Dronningen (2019).

Over for Trine Dyrholm ses David Dencik i den anden hovedrolle som Thomas.

David Dencik har en lang og flot karriere både i udlandetblandt andet i James Bond-filmen No Time to Die, og herhjemme, hvor han senest høstede en Robert for sin rolle i DR-serien Huset. Han har senest medvirket i tv-serien Agent, Bille Augusts Kysset og til efteråret kan han også opleves i Thomas Vinterbergs TV2-serie Familier som vores.

I andre centrale roller ses bl.a. Johanne Louise Schmidt, Bjørk Storm Engelshardt Kirkegaard og fynske Luna Fuglsang Svelmøe.